Αντιδρούν οι κάτοικοι του Δήμου Μύκης για την καραντίνα χωρίς τεστ σε Ζουμπούλι και Αρναούτ

22 Απριλίου 202007:57

Την έντονη αντίδρασή τους εκδηλώνουν τις τελευταίες ώρες κάτοικοι των οικισμών Ζουμπούλι και Αρναούτ (Άνω Ζουμπούλι), αλλά και γενικότερα δημότες της Μύκης, για την επιβολή καραντίνας μετά από την ανίχνευση θετικών και ύποπτων κρουσμάτων στον κορονοϊό κατά τον Καθ. Τσιόδρα. 

Η αντίδραση των κατοίκων έρχεται μια εβδομάδα μετά την άρση της 20ήμερης καραντίνας που είχε επιβληθεί σε ολόκληρο τον Δήμο Μύκης και προκύπτει από την -αιφνιδιαστική και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των κατοίκων- απόφαση της πολιτείας να αποκλείσει τους δυο οικισμούς των συνολικά 250 κατοίκων μετά από τα “πολλά θετικά και ύπτοπτα κρούσματα στα δυο χωριά” χωρίς την διεξαγωγή τεστ.

Την τροφοδοσία των οικογενειών σε Ζουμπούλι και Αρναούτ θα αναλάβει ο Δήμος Μύκης αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για τους κατοίκους και τους συγγενείς τους που, σε μια ένδειξη έντονης διαμαρτυρίας για την άνιση αντιμετώπιση σε σχέση με τους κατοίκους στο Δροσερό, όπου επίσης είχε ανιχνευθεί θετικό κρούσμα αλλά έγιναν εκατοντάδες τεστ, εκφράζεται απαίτηση για την διεξαγωγή ιατρικού ελέγχουν για τον ιό στους κατοίκους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr