Αντιδράσεις με την επιστροφή στα θρανία για την μεταβολή του 17ου Δημοτικού σε πειραματικό

11 Μαΐου 202108:22

Με το σύνθημα “Δάσκαλοι, Γονείς, Παιδιά μια γροθιά” αλλά και “Πειραματικό με το ζόρι” διαδηλώνουν με ζωηρό τρόπο μαθητές αλλά και γονείς και δάσκαλοι του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης. 

Έπειτα από μια σειρά διαδηλώσεων από τους ίδιους αλλά και ανοικτών παρεμβάσεων, τόσο από τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης, όσο και από τον Βουλευτή Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, ο οποίος έχει ήδη κάνει δυο συναντήσεις με τους εκπροσώπους των γονέων, χθες, με το άνοιγμα των σχολείων και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, έγινε άλλη μια δράση εναντίωσης στην μετατροπή του συγκεκριμένου σχολείου σε πειραματικό. 

Μάλιστα, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης είναι ένα από τα 7 σχολεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που έχει προβλεφθεί από το 2014 να μετατραπεί σε πειραματικό και αναμενόταν να είχε ολοκληρωθεί εντός του 2020, εάν δεν υπήρχαν οι καθυστερήσεις του Covid-19.

Διαφαίνεται, ωστόσο, ότι οι γονείς θα συνεχίσουν σθεναρά τις ενέργειές τους για να μην αλλάξει η λειτουργία του σχολείου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr