Αντιδήμαρχος Ξάνθης και δημοτικός Σύμβουλος εντυπωσιάστηκαν από την επίσκεψη στο Δήμο Σμόλιαν – Είδαν για πρώτη φορά δρόμους χωρίς λακούβες

20 Ιουνίου 202218:09

Αναφέρει το Δελτίο Τύπου του Δήμου Ξάνθης:

Στις εκδηλώσεις του Δήμου Σμόλιαν, στις 17 και 18 Ιουνίου παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Ξάνθης, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Νικολάι Μελέμοβ, στο πλαίσιο του πολιτιστικού διημέρου που διοργάνωσε ο βουλγαρικός δήμος, για τα 62 χρόνια της ένωσης των πόλεων του Σμόλιαν.

Τον Δήμο Ξάνθης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Παιδείας Παναγιώτης Αμβροσιάδης και ο δημοτικός σύμβουλος Αφεντούλης Τσακιρίδης.

Στη συνάντηση των δύο πλευρών, η οποία ήταν εγκάρδια, καθώς οι δύο δήμοι έχουν υπογράψει πρωτόκολλο Αδελφοποίησης, ήδη από το 1995, συζητήθηκαν θέματα για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων, αλλά και των συνεργασιών, ενώ ανταλλάχθηκαν και συμβολικά δώρα.

Ο κ. Αμβροσιάδης, μεταξύ άλλων, χάρισε στον κ. Μελέμοβ ένα μπλουζάκι με το λογότυπο της νέας τουριστικής καμπάνιας του Δήμου μας «GO XATHI».

Ο Αντιδήμαρχος μετέφερε τους χαιρετισμούς, αλλά και την πρόσκληση του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, προς τον Δήμαρχο Σμόλιαν, για να επισκεφθεί τον Δήμο μας, κατά τη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης.

Η αντιπροσωπεία παραβρέθηκε σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο βουλγαρικός δήμος. Την πρώτη μέρα στην κεντρική πλατεία του Σμόλιαν παρακολούθησε το δημοφιλές συγκρότημα «Σίγκαλ», και την επομένη στον ίδιο χώρο, συναυλία με την πολύ γνωστή καλλιτέχνιδα Ντάρα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του διημέρου ξεναγήθηκε στην πόλη του Σμόλυαν, στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο και στην Γκαλερί Τέχνης και γεύτηκε τις νοστιμιές της περιοχής.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr