Η Ανθρωπογεωγραφία της Ξάνθης στο Πολιτιστικό Ημερολόγιο της ΦΕΞ για το 2015

14 Σεπτεμβρίου 201417:12

Tο 2015 η ΦΕΞ αφιερώνει το, καθιερωμένο πλέον, Πολιτιστικό Ημερολόγιο στους ανθρώπους της Ξάνθης, με τίτλο Ξάνθη – Ανθρωπογεωγραφία – Πολιτιστικό Ημερολόγιο 2015

 Όπως ανακοινώθηκε, με τα χρόνια η ΦΕΞ έχει καταφέρει να οργανώνει και να συντονίζει ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα .

Στόχος να διαδραματίζει έναν ενισχυτικό ρόλο στις υπάρχουσες υποδομές, να προτείνει και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ποιότητα ζωής της περιοχής μας.

Στο φετινό πρόγραμμα του ετησίου μας προγραμματισμού θα εκδοθεί το νέο πολιτιστικό ημερολόγιο 240 σελίδων που περιλαμβάνει:

  • Αφιέρωμα στην «ανθρωπογεωγραφία» της Ξάνθης (κείμενα και φωτογραφίες)
  • Πληροφορίες, – στοιχεία της Ξάνθης
  • Πληροφορίες για τις πολιτιστικές δράσεις της ΦΕΞ
  • Ενημερώσεις – σημειώσεις για παράλληλα Φεστιβάλ – εκδηλώσεις
  • Και στο εβδομαδιαίο ημερολόγιο την καθημερινή παρακολούθηση των πολιτιστικών δράσεων

Σχετικά με τη ΦΕΞ

fex 2015Η ΦΕΞ, ο παλαιότερος και πολυπληθέστερος πολιτιστικός φορέας της περιοχής μας, προσφέρει εδώ και έξι (6) δεκαετίες μια ιδιαίτερη γεύση πολιτισμού. Στόχος της είναι να ισορροπεί επιδέξια ανάμεσα στην ποσότητα και την ποιότητα. Να καλύπτει με υψηλή αισθητική τις απαιτήσεις των κατοίκων για εκδηλώσεις. Να φροντίζει τη διατήρηση της παράδοσής μας και την διάδοση της νεότερης ιστορίας με υποδομές, αξιοπιστία και επιστημονικό υπόβαθρο.

Απεκατέστησε και συντηρεί δύο από τα ωραιότερα κτίρια στην παλιά πόλη της Ξάνθης όπου στεγάζει και τις περισσότερες από τις δραστηριότητές της.

Απευθύνεται πρώτα σ’ αυτούς που δεν γνωρίζουν τίποτα…   Σ’ όσους γνωρίζουν κάτι … και τελευταία σε όσους γνωρίζουν πολλά και ενδιαφέρονται ειδικά…

απευθύνεται  στο νου και την καρδιά της τοπικής κοινωνίας και προσωπικά στον καθένα μας με ονόματα και επώνυμα και στους επισκέπτες της πόλης μέσω του Μουσείου.

Ενημερώνει άμεσα 900 μέλη που παρακολουθούν κάποιο από τα εργαστήρια, 10.000 επισκέπτες στο Μουσείο, περισσότερους από 30.000 επισκέπτες το χρόνο, στο σύνολο των καθημερινών σχεδόν εκδηλώσεων, με το έντυπο εξαμηνιαίο πρόγραμμα, τις αφίσες, τις προσκλήσεις, το διαδίκτυο, τα δελτία τύπου (περισσότερα από 4.000 email την εβδομάδα και 4.526 προσκλήσεις στο facebook) και άμεση δημοσίευση από τα Μ.Μ.Ε.

Η ΦΕΞ είναι ο σύγχρονος φορέας πολιτισμού όπου οι κάτοικοι της περιοχής διεκδικούν την ποιότητα ζωής τους. Οι τομείς δραστηριοποίησης είναι: Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης / Εκπαιδευτικές δράσεις – Σπίτι πολιτισμού /Πολιτιστικό κοίτασμα – culture deposit / Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα / Πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων .

 

Η ΦΕΞ είναι σήμερα η πολυπληθέστερη Μη Κυβερνητική Μη κερδοσκοπική Οργάνωση στην Ξάνθη.

Οι δράσεις της είναι πολλές και ουσιαστικές για την περιοχή μας.

Διαχειρίζεται δύο από τους ωραιότερους χώρους στην πόλη, περίπου 1500τ.μ. (Σπίτι Πολιτισμού και Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης).

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr