Αντεπίθεση Χατζόπουλου κατά Τσολακίδη για τις συμβάσεις της ΔΕΥΑ Αβδήρων

12 Φεβρουαρίου 201616:19

Με ανακοίνωσή του την Παρασκευή ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων Νικός Χατζόπουλος απαντά στο Δελτίο της παράταξης Τσολακίδη για τις ανανεώσεις συμβάσεων στην επιχείρηση και την κατηγορία που δέχτηκε για τη σύμβαση που δεν ανανεώθηκε.

Αναλυτικά αναφέρει:

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, διαπίστωσα με έκπληξη ότι τοπικές ιστοσελίδες δημοσιεύουν δηλώσεις του τέως Δημάρχου Αβδήρων κ. Τσολακίδη, με τις οποίες καταγγέλλει τόσο εμένα όσο και το νυν Δήμαρχο κ. Τσιτιρίδη, διότι προχωρήσαμε σε απόλυση εργαζόμενου ΑΜΕΑ, τον οποίο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αντικαταστήσαμε με την πρόσληψη 20 υπαλλήλων σε διάστημα τριών μηνών.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας έχω να επισημάνω τα εξής:

  1. Ο υπάλληλος της ΔΕΥΑΑ για τον οποίο κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του ο κ. Τσολακίδης, απασχολήθηκε στην επιχείρηση με τετραετές πρόγραμμα ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ, το οποίο έληξε τον περασμένο Ιούνιο. Κατά την ίδια περίοδο έληξαν επίσης αντίστοιχα προγράμματα ΑΜΕΑ άλλων δύο εργαζόμενων. Με βάση πρόσφατη νομοθεσία, δίδεται η δυνατότητα στο ΔΣ δημοτικών επιχειρήσεων να μετατρέψουν τις παραπάνω συμβάσεις σε αορίστου χρόνου μετά τη λήξη τους. Τονίζω ότι ο νόμος δεν επιβάλλει την παραπάνω μετατροπή αλλά αφήνει το περιθώριο της επιλογής στο ΔΣ. Εμείς κρίνοντας με απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια και έχοντας ως αποκλειστικό σκοπό το συμφέρον της ΔΕΥΑΑ, επιλέξαμε να κρατήσουμε δύο από τους τρεις εργαζόμενους μιας και τα οικονομικά της επιχείρησης είναι ιδιαίτερα στενά. Είναι χρήσιμο να αναφέρω ότι και οι τρεις εν λόγω εργαζόμενοι επιλέχθηκαν και προσλήφθηκαν από τον απερχόμενο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ κ. Σίσκο και όλως τυχαίως κατάγονται από το χωριό του, τον Πολύσιτο. Αν λοιπόν διακατεχόμασταν από εμπάθεια, όπως κατηγορούμαστε από τον κ. Τσολακίδη, δε θα κρατούσαμε στην επιχείρηση κανέναν από τους τρεις υπαλλήλους που επέλεξε η διοίκησή του. Εγώ αντίθετα κράτησα τους δύο (αυτούς που θεωρήσαμε ικανότερους να προσφέρουν στη ΔΕΥΑΑ), ενώ νωρίτερα και ο κ. Τσιτιρίδης ανανέωσε τις συμβάσεις των τριών υδραυλικών που επίσης είχε επιλέξει η παράταξη Τσολακίδη. Καταλαβαίνει λοιπόν και ο πιο αδαής ότι κάθε άλλο παρά από εμπάθεια διακατέχεται η παρούσα δημοτική αρχή του Δήμου Αβδήρων.
  1. Σε ότι αφορά το θρασύτατο ψέμα ότι προσλάβαμε είκοσι άτομα σε διάστημα τριών μηνών, αποσαφηνίζω προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι στην περίοδο της δωδεκάμηνης παρουσίας μου στην προεδρία της ΔΕΥΑΑ έγιναν σταδιακά δεκατέσσερις προσλήψεις εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις, κανείς από τους οποίους δεν απασχολήθηκε στο πόστο του εργαζόμενου που αποχώρησε, αλλά κάλυψαν κενά που προέκυψαν στα συνεργεία της τεχνικής υπηρεσίας έπειτα από τη λήξη 27μηνων συμβάσεων πέντε εργαζομένων που είχαν προσληφθεί με το πρόγραμμα πλησίον σύνταξης του ΟΑΕΔ.
  2. Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους σε ό,τι αφορά τη δικαστική διαμάχη με τον εν λόγω εργαζόμενο, διευκρινίζω ότι κέρδισε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην εργασία μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, όταν πρόκειται να κριθεί επί της ουσίας η αγωγή του. Είναι φυσικά δεδομένο ότι εμείς θα σεβαστούμε την κρίση του δικαστηρίου, όποια κι αν είναι αυτή, και δε θα επιδοθούμε σε μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη ενός εργαζόμενου, όπως κάνει χωρίς ντροπή ο κ. Τσολακίδης. Αναφορικά δε, με την απαίτησή του να ελεγχθώ για ποινικές ευθύνες και παράβαση καθήκοντος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τον καλώ αν έχει στοιχεία να τα υποβάλλει ο ίδιος στον αρμόδιο Εισαγγελέα, διαφορετικά να σιωπήσει, διότι πλέον ούτως ή άλλως θα στραφώ εναντίον του στα αρμόδια Δικαστήρια.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr