Ανοίχτηκαν οι προσφορές για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου IGB

24 Απριλίου 201912:29

Ανοίχτηκαν οι προσφορές στον διαγωνισμό επιλογής κατασκευαστή για τον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB), υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της κατασκευάστριας κοινοπραξίας ICGB, με ημερομηνία 23 Απριλίου 2019, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα (www.icgb.eu).
Πάνω από δέκα βουλγαρικές και ξένες εταιρείες και κοινοπραξίες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους στην πρώτη φάση του διαγωνισμού και οι πέντε απ΄αυτούς προχώρησαν στη δεύτερη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση. Πρόκειται για τις:
1.DZZD “IGB-2018”
2.Consortium MAX STREICHER – TERNA/ICGB
3.Consortium Spiecapag Trace IGB 2018
4.AVAX S.A
5.Joint Venture CPP-AKTOR
Τελικά -σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της κατασκευάστριας κοινοπραξίας- υποβλήθηκαν δεσμευτικές προσφορές από την DZZD IGB- 2018 και την AVAX S.A, οι οποίες τηρούσαν τις προδιαγραφές και τους όρους. Από τις δύο εταιρείες, η DZZD IGB υπέβαλε προσφορά στα 229.700.000 ευρώ και η AVAX S.A. στα 144.850.000 ευρώ πλην φόρων.
Η προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών είναι 18 μήνες μετά την υπογραφή του συμβολαίου.  Το επόμενο βήμα της διαδικασίας είναι η αξιολόγηση των προσφορών και στη συνέχεια η απόφαση της κοινοπραξίας για το ποια προσφορά θα επιλέξει επισήμως. Η τελική επιλογή θα ανακοινωθεί στα μέσα Μαΐου.
Υπενθυμίζεται ότι, η δυναμικότητα του αγωγού ανέρχεται σε 3 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως. Η Βουλγαρία σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή του αγωγού,  μήκους 182 χιλιομέτρων, τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, με στόχο να τεθεί σε λειτουργία το 2020. Ο αγωγός IGB θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το  Αζερμπαϊτζάν. Ο διαχειριστής του έργου, ICGB, θα αξιολογήσει τις τεχνικές προσφορές, με  την τελική απόφαση να αναμένεται τον επόμενο μήνα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr