Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί αξιωματικών στην έρευνα για τα υποβρύχια

18 Μαΐου 201323:07

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί οκτώ αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού και ενός πολιτικού υπαλλήλου ,ανοίγουν για να διευκολυνθεί η έρευνα για την υπόθεση των υποβρυχίων τύπου 214.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον δύο από τους αξιωματικούς οι τραπεζικοί λογαριασμοί των οποίων θα ελεγχθούν είναι εν ενεργεία . Και οι δύο υπηρετούν σε σημαντικότατες θέσεις του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News ΣΔΟΕ και Δικαιοσύνη έχουν “εγκλωβίσει” προγράμματα που ολοκληρώθηκαν επί εποχής Γιάννου Παπαντωνίου, όπως τα υποβρύχια, τα συστήματα αυτοπροστασίας των F 16,τα Leopard και το πρόγραμμα του ηλεκτρονικού πολέμου.

Ωστόσο σύμφωνα με πηγές του ΥΕΘΑ η περίοδος που ερευνούν οι αρχές επεκτείνεται και πολύ μετά την υπουργία Παπαντωνίου ,αφού αρκετοί από τους αξιωματικούς που θα ελεγχθούν υπηρετούσαν σε θέσεις και είχαν δικαίωμα υπογραφής σε προγράμματα που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Ενδιαφέρον θα έχει ίσως να διερευνηθεί η περίοδος που το ΠΝ δεν παραλάμβανε τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ λόγω των προβλημάτων που είχαν παρουσιαστεί. Οι Γερμανοί πίεζαν για πληρωμές δόσεων οι οποίες φαίνεται ότι έγιναν, με αποτέλεσμα σχεδόν να έχουν εξοσφληθεί, ενώ το ΠΝ με το ζόρι έχει παραλάβει ένα υποβρύχιο ,τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ.

Πηγή : Onalert.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr