Ανοίγματα από Θεοδωράκη. Οι βουλευτές Ψαριανός και Τατσόπουλος στο “Ποτάμι”

28 Ιουνίου 201422:52

«Άνοιγμα» προς το Ποτάμι έκαναν ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός, κατά τη δεύτερη ημέρα εργασιών του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος. Θετικές οι αναφορές και των δημάρχων, Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την ομιλία του, σημείωσε ότι «πρέπει να συγκρουστούμε με το σάπιο καθεστώς των μετρίων, της αναξιοκρατίας, του φόβου, της κλειστής κοινωνίας».

Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι ανάγκη «να δημιουργήσουμε ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία, που θα σαρώσει όλους τους χώρους δημιουργίας. Αλλιώτικα θα χαθούμε». «Θα είμαστε οι χρεοκοπημένοι που δεν μπόρεσαν να σηκώσουν κεφάλι. Κάποιοι μιλούν αυτές τις μέρες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Κάποιοι άρχισαν να μιλούν και για τη ανασυγκρότηση της Κεντροδεξιάς. Εμείς πάλι θέλουμε να μιλήσουμε για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας», πρόσθεσε ο Στ. Θεοδωράκης.

Όπως είπε ο ίδιος,  όλοι πρέπει να είναι πολύ αυστηροί και προσεκτικοί για τα πρόσωπα που θα επιλέξουν έχοντας κατα νου ότι «δεν υπάρχουν λίστες αρεστών ή μη αρεστών προσώπων» για την αυριανή ψηφοφορία. Το Ποτάμι, σημείωσε, πρέπει να έχει «τα συστατικά, τις αρχές και την πολιτική που λέμε ότι πρέπει να φτιάξουμε» και «όχι τους φίλους του προέδρου ή τους φίλους της γειτονιάς, αλλά τους πιο άξιους».

Ψαριανός: Μαζί θα προχωρήσουμε

«Μαζί θα προχωρήσουμε», σημείωσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα βρίσκεται κοντά στην προσχώρηση στο Ποτάμι.

«Κάποια στιγμή πρέπει να συναντηθούμε από όλους τους χώρους άνθρωποι που θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να κάνουμε πριν μας τις ζητήσουν», ανέφερε ο ίδιος από το βήμα του Συνεδρίου.  Παράλληλα, ανέφερε ότι «δεν μας φταίνε οι ξένοι φταίμε εμείς για όλα. Από το 1827 μέχρι σήμερα ζούμε πάντα με τρόικες και μνημόνια», ενώ πρόσθεσε ότι «ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε αυτά για τα οποία φταίμε εμείς και να τα αλλάξουμε».

Επίσης, σύμφωνα με το capital.gr ο Γρ. Ψαριανός χαρακτήρισε τη χώρα «ευρωπαική σομαλία» και «κατσαπλιαδιστάν» και ζήτησε να γίνει διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «ούτε στις πιο βαριά πάσχουσες ισλαμικές χώρες δεν κάνουν αυτό που κάνουμε εμείς εδώ, να έχουμε πυλώνα του κράτους την εκκλησία και να μην μπορούμε να το συζητήσουμε. Να ορκιζόμαστε σε εικονίτσες».

Τατσόπουλος: Θέλουμε το 51% με το Ποτάμι ρυθμιστή

«Στην πραγματικότητα αυτό που θέλουμε και σ’ αυτό που το Ποτάμι μπορεί να είναι ο αυριανός ρυθμιστής με τη δικιά του κοινοβουλευτική παρουσία είναι η μεγάλη συμμαχία, εκείνη που θα εκφράζει το 51% και όχι το 30% του ελληνικού λαού», σημείωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος. «Ως πότε οι συμμαχίες στις οποίες θα αναφέρονται τα δύο μεγάλα “μαμούθ” αυτήν τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία, ως πότε θα είναι καχεκτικές συμμαχίες, ΣΥΡΙΖΑ plus και ΝΔ plus», ανέφερε ακόμη.

Καμίνης: Θέλουμε πολλά διαφορετικά ποτάμια

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ανέφερε από την πλευρά του:  «Χρειαζόμαστε έναν καινούργιο δρόμο, με την ορμή, την καθαρότητα, την αέναη κίνηση του νερού. Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος στη χώρας μας που ποθεί και πασχίζει για ένα ποτάμι αλλαγών. Θέλουμε επειγόντως, όχι μόνο ένα αλλά πολλά διαφορετικά ποτάμια. Το καθένα με τις πηγές του και τη διαδρομή του. Που δεν θα χάνονται όμως μοναχικά, αλλά θα συναντιούνται για να ανακατέψουν τα νερά των ιδεών τους και να πολλαπλασιάσουν την ορμή τους».

«Χαιρετίζω το συνέδριο σας. Χαιρετίζω σημαίνει χαίρομαι: που υπάρχετε και που προσπαθείτε για να ανοίξετε ένα δρόμο. Ναι. Χρειαζόμαστε έναν καινούργιο δρόμο, με την ορμή, την καθαρότητα, την αέναη κίνηση του νερού. Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος στη χώρα μας που ποθεί και πασχίζει για ένα ποτάμι αλλαγών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μπουτάρης: Το Ποτάμι είναι διαφορετικό

«Με τον Σταύρο Θεοδωράκη, και τώρα πια πιστεύω και με το Ποτάμι, μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες για το μέλλον αυτού του τόπου. Βάζουμε παρόμοιες προτεραιότητες για το τι πρέπει να αλλάξει για να πάει η χώρα μπροστά», δήλωσε κατά τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Παράλληλα, χαιρέτησε το γεγονός ότι το Ποτάμι υπερασπίζεται με «σθένος και κόντρα στη συγκυρία»  το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.  «Η πιο σημαντική συμβολή του Ποταμιού στην ελληνική πολιτική ζωή είναι ο μεταρρυθμιστικός αέρας που φέρνει. Χωρίς να έχει βαρίδια και εξαρτήσεις από το παρελθόν, μπορεί να προχωρήσει πολλές από τις καινοτόμες ιδέες που προτείνουν τα μέλη του», πρόσθεσε.

Ο Γ. Μπουτάρης,  άσκησε κριτική σε όσους «επαγγέλλονται την επιστροφή της χώρας σε ένα καταναλωτικό μοντέλο με δανεικά», ενώ εκτίμησε ότι το Ποτάμι «είναι διαφορετικό. Μπορεί να προσελκύσει παλιό και καινούργιο πολιτικό προσωπικό, με φρέσκιες ιδέες, που δεν βαρύνεται με ευθύνες από το παρελθόν. Γι ’αυτό και οι άνθρωποι από την αδέσμευτη τοπική αυτοδιοίκηση έχουμε πολλές προσδοκίες από το Ποτάμι. Και νομίζω πως θα δικαιωθούμε από τη μελλοντική του πορεία».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr