tews-vasilias

Ανησυχεί και ο…τέως. Συνέντευξη – πρόκληση στο CNN

16 Μαΐου 201219:15

tews-vasilias«Βασιλική υποδοχή» επεφύλαξε το CNN στον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ, φιλοξενώντας τον σαν «γνώστη» της ελληνικής πραγματικότητας, σε μια συνέντευξη με προκλητικές προσφωνήσεις της παρουσιάστριας Κριστιάν Αμανπούρ, όπως «Μεγαλειότατε» και γραφικούς υπότιτλους όπως «ο λόγος του Βασιλιά».


Μάλιστα στην περίληψη της συνέντευξης, αναφέται: «από το Λονδίνο, ο εξόριστος βασιλιάς της Ελλάδας μιλά στην Κριστιάν Αμανπούρ για την δική του οπτική γωνία σε σχέση με την ελληνική κρίση».

«Αποκλειστικό: Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Ελλάδας» είναι ο υπότιτλος που επέλεξε το CNN. Αφού κάνει μια εισαγωγή για την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην χώρα μας, επισημαίνοντας το γεγονός ότι βαδίζουμε σε νέες εκλογές, θέλοντας «και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο», η Κριστιάν Αμανπούρ δηλώνει ότι φιλοξενεί έναν «πιστό και ανήσυχο πολίτη», τον «τελευταίο» όπως σημειώνει «Βασιλέα της Ελλάδας» πριν την κατάργηση της μοναρχίας.

Προσφωνώντας τον «Μεγαλειότατε», η παρουσιάστρια τον ρωτά πως είναι το κλίμα στην χώρα μας.

Μιλώντας από το Λονδίνο, ο Κ. Γλύξμπουργκ, ενημερώνει ότι μόλις επέστρεψε από την Ελλάδα, όπου είχε- όπως διευκρινίζει- μεταβεί με την σύζυγό του για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Περιγράφοντας το κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας κάνει λόγο για θυμό αλλά και για ανησυχία σε σχέση με το τι θα ακολουθήσει. Στην συνέχεια αναφέρεται σε διάφορα φλέγοντα προβλήματα, όπως το μεγάλο ποσοστό ανεργίας. Στην ερώτηση «τι θέλουν τελικά οι Έλληνες;», ο Κ. Γλύξμπουργκ απαντά ότι περίπου το 80% επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ, ενώ χαρακτηρίζει «εφιάλτη» μια έξοδο από την ευρωζώνη.

«Ο λόγος του Βασιλιά»- «Από τη μοναρχία στο χαμό»Αφού αναγνωρίζει ότι οι θυσίες είναι «απαραίτητες» σημειώνει ότι οι Ευρωπαίοι και ιδιαίτερα η κύρία Μέρκελ θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η λιτότητα χωρίς ανάπτυξη είναι καταστροφική συνταγή.

Στην συνέχεια, απαντώντας στις απορίες της Κριστιάν Αμανπούρ που του επισημαίνει ότι οι Γερμανοί παρουσιάζονται συχνά ως ναζιστές στην Ελλάδα και ρωτά εν ολίγοις «προς τι όλο αυτό το μίσος», ο Κ. Γλύξμπουργκ υπενθυμίζει ότι ο ελληνικός λαός υπέφερε κατά την γερμανική κατοχή, αναφέρει τις εκτελέσεις, την πείνα, αλλά όπως λέει, αυτό πλέον αποτελεί παρελθόν και «πρέπει να προχωρήσουμε».

Μετά από σχετική ερώτηση της παρουσιάστριας, ο τέως παίρνει θέση και για την Χρυσή Αυγή, θεωρώντας πως πρόκειται για μια αντίδραση του εκλογικού σώματος και ότι το αποτέλεσμα θα είναι πιθανώς διαφορετικό στην επόμενη αναμέτρηση.

Τέλος, όταν η Αμανπούρ τον ρωτά αν έχει μιλήσει για την κρίση και τον φόβο μετάδοσης με τον βασιλιά Χουάν Κάρλος της Ισπανίας – λόγω του ότι η βασίλισσα Σοφία είναι αδερφή του- ο Κ. Γλύξμπουργκ υποστηρίζει ότι είναι καλύτερα να μην ανακατεύεται κανείς στα εσωτερικά άλλων χωρών και θεωρεί ότι οι λαοί θα πρέπει να σταματήσουν να στρέφονται ο ένας στον άλλο, δηλώνοντας παράλληλα αισιόδοξος για το μέλλον.

Πηγή : www.ethnos.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr