Άγγλοι μάγοι και αποκρυφιστές διεκδικούν την αποκλειστικότητα του ονόματος «Χρυσή Αυγή»!

18 Νοεμβρίου 201314:30

«Η μαγεία ενάντια στη Χρυσή Αυγή» είναι ο τίτλος της βελγικής εφημεριδας «La Libre Belgique» η οποία αναφέρει ότι μία κρυφή αγγλική εταιρεία, που συμπεριλαμβάνει μάγους και αποκρυφιστές, επιτίθεται στο ελληνικό ακροδεξιό κόμμα διότι τους έκλεψε το όνομα.

Πρόκειται για το τάγμα Χρυσή Αυγή ή Hermetic Order of the Golden Dawn το οποίο δημιουργήθηκε το 1888 και στη συνέχεια διαλύθηκε σε πολλές μικρές ομάδες.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι τελετές τους, στα όρια της πραγματικότητας, προκάλεσαν την περιέργεια γνωστών συγγραφέων όπως ο B.Stoker (Dracula)και William Butler Yeats. Όπως κάθε κρυφή οργάνωση, συνεχίζει η εφημεριδα, το Τάγμα δεν κατοχύρωσε το όνομά του και έτσι δεν έχει καμιά νομική δυνατότητα να εξαναγκάσει το ελληνικό πολιτικό κόμμα να αλλάξει το όνομά του. Φωνάζουν ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την ακροδεξιά, αλλά κάποια στοιχεία δείχνουν το αντίθετο, αναφέρει η εφημεριδα.

Συνεχίζοντας επισημαίνει ότι «στον βαθμό που η μαγεία δεν μπορεί να αναγκάσει το ελληνικό κόμμα να μετονομαστεί, οι μάγοι στρέφονται στο διαδίκτυο» στο οποίο, όπως σημειώνει η εφημερίδα, «οι χιτλερικοί χαιρετισμοί αντικατέστησαν τις καβαλιστικές τελετές στο google images, και μέσω ανοιχτών επιστολών διεκδικούν την αποκλειστικότητα του ονόματος».

Πηγή : opinionpost.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr