Άνγκελα Μέρκελ: Ντροπή και θλίψη για το Νταχάου

21 Αυγούστου 201313:00

Θλίψη και “ντροπή” της εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου.

Στο στρατόπεδο του Νταχάου, στην είσοδο του οποίου υπάρχει η πινακίδα με τη φράση “Arbeit macht frei” (Η εργασία απελευθερώνει) ενσαρκώνεται “ένα τρομακτικό, χωρίς προηγούμενο, κεφάλαιο της ιστορίας μας”, τόνισε η Μέρκελ.

Η επίσκεψη της καγκελαρίου στο Νταχάου, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας για τις κρίσιμες εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, θα κλείσει με μια προεκλογική γιορτή μπίρας στην περιοχή.

Η Μέρκελ βρέθηκε στο Νταχάου μετά από πρόσκληση του 93χρονου Max Mannheimer, ο οποίος απελευθερώθηκε από τους Αμερικανούς στρατιώτες το 1945.

Το Νταχάου, το πρώτο από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, άνοιξε τον Μάρτιο του 1933. Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι στάλθηκαν τα επόμενα χρόνια εκεί και τουλάχιστον 41.000 από αυτούς σκοτώθηκαν ή πέθαναν από την πείνα και τις αρρώστιες μέχρι τον Απρίλιο του 1945, όταν το στρατόπεδο απελευθερώθηκε από τα αμερικανικά στρατεύματα.

Πηγή : news247.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr