Ανέστης Αντωνιάδης: “Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αμφισβητούν την Συνθήκη της Λωζάννης”

18 Σεπτεμβρίου 201714:16

Με ανάρτηση του στο Facebook ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης αναφέρεται στην τροπολογία που αναγνωρίζει Τουρκική Μειονότητα στην Ελλάδα, τροπολογία που την φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζουν οι ΑΝΕΛ

Την συνθήκη της Λωζάννης από το 1923, οπού οι μειονότητες αναγνωριζόνται ως θρησκευτικές και όχι ως “εθνικές”, ουδέποτε δεν τόλμησε να την αμφισβητήσει κανένας στον Ελλαδικό χώρο. Μέχρι σήμερα βεβαίως, βεβαίως!
Όπου η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τη γενικόλογη περιγραφή «Συμπλήρωση διατάξεων του άρθρου 758 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας», έχει προστεθεί σε νομοσχέδιο για την ευρωπαϊκή εντολή έρευνας που αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η προωθούμενη ρύθμιση έχει αναδρομική ισχύ και ανοίγει τον δρόμο για την επανεξέταση της αναγνώρισης από τις ελληνικές αρχές της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για την οποία ο Αρειος Πάγος έχει αποφασίσει αμετάκλητα τη διάλυσή της καθώς λειτουργεί ως βραχίονας του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, χαρακτηρίζεται για την υπόγεια δράση της και τις εντατικές προσπάθειες να αμφισβητηθεί η Συνθήκη της Λωζάννης ώστε η μειονότητα των Ελλήνων μουσουλμάνων να μην αναγνωρίζεται ως θρησκευτική, αλλά ως «τουρκική».
Δηλαδη συνοψίζοντας οι αγαπητοί Σ.ΑΝΕΛ αμφισβητούν κοινώς:
1. Την Συνθήκη της Λωζάννης
2. Την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου.
3. Την πάγια εθνική γραμμή που υπηρετήθηκε αυστηρά από όλους τους πρωθυπουργούς των τελευταίων δεκαετιών.
4. Την αρμονική συνύπαρξη μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών στην περιοχή μας.
5. Την νοημοσύνη μας.

Πλέον οι λέξεις ¨ΝΤΡΟΠΗ” και “ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ” έχουν χάσει το νόημα τους

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr