Ανέστης Αντωνιάδης: Νέα “ήθη” πολιτικής στην Ξάνθη

9 Νοεμβρίου 201621:16

Τους λόγους για τους οποίους δεν συμμετείχε το ΠΑΣΟΚ Ξάνθης στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτου εξήγησε και ανέλυσε , με παρέμβαση του στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου , ο Γραμματέας της Ν.Ε του κόμματος κ. Ανέστης Αντωνιάδης.

Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του προβληματισμού του για τον τρόπο με τον οποίο επιδιώχθηκε και φυσικά οργανώθηκε η διαμαρτυρία εναντίον του φασισμού και της Χ.Α με αφορμή τα εγκαίνια γραφείων, προκάλεσε πλήθος ερμηνειών και σχολιασμού. Ο ίδιος επισημαίνει ότι η διατύπωση του προβληματισμού του, συνοδευόμενου από μια σειρά επιχειρημάτων, είναι ξεκάθαρη: ο καθένας μπορεί είτε να αντιπαρατεθεί είτε να συστρατευθεί είτε να συμπροβληματιστεί.

Το ζητούμενο στην πολιτική- προσθέτει- είναι το αποτέλεσμα που επιφέρουν οι επιλεγόμενες δράσεις. Και με αυτό το σκεπτικό προέβη σε μια αποτίμηση του αποτελέσματος του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου του Σαββάτου αλλά και του μέχρι τώρα τρόπου αντιμετώπισης της Χ.Α..

Παράλληλα εστίασε στην πολιτική επικαιρότητα αλλά και στα νέα…ήθη που διαμορφώνονται στην πολιτική συμπεριφορά για να εκτιμήσει ότι:’ εχθρός της κοινωνίας δεν είναι πλέον μόνο ο λαϊκισμός αλλά ο ελιτισμός και η υποκρισία…’

Τέλος αναφέρθηκε στη προσπάθεια ανασύστασης της κεντροαριστεράς και στο ρόλο του ΠΑΣΟΚ, διατυπώνοντας την άποψη ότι η συγκρότηση του μετώπου πρέπει να θεμελιωθεί από τη βάση και όχι από την κορυφή. Σημείωσε δε ότι στην επικείμενη συνάντηση των Γραμματέων των Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ με την πρόεδρο του κόμματος, ο ίδιος θα επιχειρηματολογήσει επί της θέσης αυτής ώστε το ΠΑΣΟΚ να ανακτήσει ξανά τα χαρακτηριστικά κινήματος.

Ακούστε τον Γραμματέα της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Α.Αντωνιάδη

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr