Οι ΑΝΕΛ Ψηφίζουμε Με Βάση Τη Συνείδησή Μας Και Τις Αρχές Μας

11 Οκτωβρίου 201723:07

«Αυτό που ενώνει τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο στόχος για την έξοδο από την οικονομική κρίση και την επιτροπεία και η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς. Αυτό που δεν ενώνει τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που ένωσε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που ήταν η συγκάλυψη και το κουκούλωμα των σκανδάλων». Αυτό ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπουλου, σε συνέντευξή της στον ρ/σ Alpha 9,89, υπερασπιζόμενη ταυτόχρονα τη συνέπεια των ΑΝΕΛ στις αρχές και τις αξίες τους «παρά τη συντονισμένη προσπάθεια της ΝΔ και ορισμένων ΜΜΕ το προηγούμενο διάστημα να μας εμφανίσουν ότι αλλάξαμε στάση».

Ως προς την καταψήφιση συγκεκριμένων άρθρων του νόμου για την ταυτότητα φύλου, η κ. Παπαδοπούλου σημείωσε ότι οι ΑΝΕΛ «τηρήσαμε συνεπή στάση και η πλειοψηφία των βουλευτών καταψήφισε τα επίμαχα άρθρα, διότι παρότι αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, θεωρούμε ότι το ηλικιακό όριο που τέθηκε στα 15 χρόνια είναι εξαιρετικά χαμηλό, όταν ο έφηβος δεν έχει προσδιορίσει ακόμη άλλες σοβαρές πτυχές της ταυτότητάς του».

«Σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα ζητήσαμε να εναρμονιστεί με τις συνταγματικές διατάξεις για την προστασία της οικογένειας, του γάμου και της παιδικής ηλικίας. Αυτό δεν επετεύχθη, δεν είδαμε τις δικλείδες ασφαλείας για το ζήτημα της ψυχοσύνθεσης των παιδιών που είναι μεγίστης σημασίας, και επειδή θεωρούμε ότι αυτή η κατηγορία ανθρώπων δεν πρέπει να προχωρά σε γάμο και υιοθεσία, γι’ αυτό καταψηφίσαμε τα συγκεκριμένα άρθρα» πρόσθεσε.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr