Αναζητείται από την Μουφτεία Ξάνθης λύση για την βραδυνή προσευχή του Ραμαζανιού λόγω απαγόρευσης κυκλοφορίας

13 Απριλίου 202119:27
Με ένα μήνυμά της με αφορμή τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού που ξεκινά σήμερα, η Μουφτεία Ξάνθης αναγνώρισε την ευκαιρία που έχουν οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας να βρεθούν κοντά στον Θεό, να προσευχηθούν, να κάνουν πράξεις φιλανθρωπίας και να θυμηθούν εκείνους που δεν βρίσκονται κοντά τους.
 
Επισημαίνεται, ωστόσο, πως είναι σημαντικό να προστατευθεί η δημόσια υγεία και η υγεία του καθενός από μας προσωπικά γι’ αυτό πρέπει να τηρούμε τα μέτρα αποφυγής της μετάδοσης του Covid-19 ενώ αναφέρεται πως οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που καθορίζουν τα ειδικότερα μέτρα για τους χώρους λατρείας εκδίδονται κάθε εβδομάδα. Για την τρέχουσα εβδομάδα τα Τζαμιά λειτουργούν με τα ήδη γνωστά μέτρα προστασίας (υποχρεωτική χρήση μάσκας, απόσταση δύο μέτρων και αναλογία ένα άτομο ανά 25 τμ) με όριο πιστών τους 9 την Τρίτη 13/4 και την Πέμπτη 15/4 και τους είκοσι (20) την Τετάρτη 14/4, την Παρασκευή 16/4, το Σάββατο 17/4 και την Κυριακή 18/4.
Στον αριθμό πιστών δεν συμπεριλαμβάνονται ο Ιμάμης, ο Χατίπης και ο Μουεζίνης. Το εζάν τελείται κανονικά.
 
Όσον αφορά την ώρα της τελευταίας προσεχής (21.30, yatsi, teravih) και την αδυναμία προσέλευσης πιστών στα Τζαμιά λόγω της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, η Μουφτεία Ξάνθης έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.
 
Επ’ αφορμή της νηστείας του Ραμαζανιού, ο Μουφτής Ξάνθης, Σοφολογιότατος Μπιλάλ Καραχαλήλ, έστειλε στους μουσουλμάνους Ξανθιώτες το εξής μήνυμα : 
Δόξα στον Αλλάχ που μας επέτρεψε να φτάσουμε στον μήνα του Ραμαζανιού, τον οποίο ο Προφήτης μας Μωάμεθ (Ειρήνη και Ευλογία σε Αυτόν) τον περιγράφει ως εξής: «Η αρχή του είναι το έλεος, η μέση του η προστασία και το τέλος του η απαλλαγή απο την κόλαση».
Ο Αλλάχ να μας επιτρέψει (βοηθήσει) να νηστέψουμε χωρίς ατυχήματα, χωρίς προβλήματα και με υγεία.
Εύχομαι και προσεύχομαι στον Παντοδύναμο Αλλάχ, ο ιερός μήνας του Ραμαζανιού να είναι ένα μέσο για το καλό όλης της ανθρωπότητας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr