Αναβάλλεται για τα τέλη του 2018 η τελική επενδυτική απόφαση για το τερματικό της Αλεξανδρούπολης λόγω IGB

20 Φεβρουαρίου 201823:12

Μεταφέρεται για τα τέλη του 2018 η τελική επενδυτική απόφαση για το τερματικό LNG της Αλεξανδρούπολης, όπως ανακοίνωσε η GasLog, προκειμένου το έργο να συμβαδίσει με την έναρξη λειτουργίας του αγωγού IGB, στον οποίο παρατηρείται καθυστέρηση.

Όπως έγραψε προ ημερών το energypress, ο IGB αντιμετωπίζει σήμερα νέα καθυστέρηση μερικών μηνών εξαιτίας των προσφυγών στα βουλγαρικά δικαστήρια. Καθώς ο IGB αποτελεί μια από τις βάσεις πάνω στις οποίες θα “πατήσει” εμπορικά το τερματικό της Αλεξανδρούπολης, αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα δύο έργα θα πρέπει να έχουν ένα αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα, εξ ου και η απόφαση για αναβολή της τελικής επενδυτικής απόφασης.

Όπως δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της GasLog, Πωλ Βόγκαν, “πλέον σχεδιάζουμε την έναρξη του έργου για το δεύτερο μισό του 2020 και θα λάβουμε την τελική απόφαση στα τέλη του 2018”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “η συμφωνία για τη λειτουργία και τη συντήρηση με τη Gastrade είναι κοντά στη ολοκλήρωση και οι διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΠΑ και τη βουλγαρική ΒΕΗ προχωρούν καλά. Επίσης, συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε ισχυρό ενδιαφέρον από δυνητικούς δανειστές, μεταξύ τους και ευρωπαϊκούς οργανισμούς”, κατέληξε.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr