Ανατολίτικα σουβλάκια από αρνάκι

18 Οκτωβρίου 201319:00

Υλικά για 8 άτομα

1 κιλό ψαχνό από μπούτι ή άπαχη σπάλα αρνιού, κομμένο σε κυβάκια των 4 εκ.
χυμός από 2 λάιμ (μοσχολέμονα) ή λεμόνια
4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
2 κ. καφέ παπαρουνόσπορο
1 κ. καφέ τζίντζερ, σε σκόνη
2 κ. καφέ κουρκουμά (κιτρινόριζα)
4 κ. καφέ κόλιαντρο, σε σκόνη
2 πρέζες πιπέρι καγιέν
1 κ. καφέ σιναπόσπορο
120 γραμμ. γιαούρτι
125 γραμμ. βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση
Βάζετε τον χυμό από το 1 λάιμ σε ένα μπολ, μαζί με το σκόρδο, τον παπαρουνόσπορο και τα άλλα μπαχαρικά και το γιαούρτι, και τα δουλεύετε καλά έως ότου σχηματιστεί μια πάστα αρκετά πηχτή. Τσιμπάτε με ένα πιρούνι το κρέας και το βάζετε να μαριναριστεί σε αυτό το μείγμα, αφού πρώτα το ανακατέψετε καλά. Το αφήνετε να σταθεί στο ψυγείο, για 2 ώρες, σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη. Στη συνέχεια περνάτε τα κομμάτια του αρνιού σε μεταλλικά σουβλάκια και τα ψήνετε στη σχάρα, φροντίζοντας να τα αλείφετε συχνά με το λιωμένο βούτυρο, στο οποίο θα έχετε προσθέσει τον χυμό του δεύτερου λάιμ. Ψήνετε για 15-16 λεπτά, φροντίζοντας να τα γυρίζετε συχνά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Συνοδεύετε με πίτες για σουβλάκια, καλά ζεσταμένες, και, αν θέλετε, πασπαλισμένες με λίγη πάπρικα.

Πηγή : Homefood.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr