Η αναθεώρηση του Χωροταξικού Σχεδίου της Περιφέρειας ξεκίνησε από την Ξάνθη

18 Δεκεμβρίου 201315:21

Η διαδικασια για τη Β’ Φάση της αναθεώρησης του Περιφερειακού Χωροταξικού σχεδιασμού της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ξεκίνησε με τη σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, το πρωί της Τετάρτης. Στη σύσκεψη που συγκάλεσε η Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Υποδομών της Περιφέρειας ΑΜΘ και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του ΕΒΕ, παρέστησαν υπηρεσιακοί παράγοντες από Δήμους, υπηρεσίες και φορείς όλης της Περιφέρειας, τους οποίους υποδέχτηκε ο Γενικός Διευθυντής κ. Καλούδης, . Παρόντες στη σύσκεψη από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ οι Αν. Γουριώτης και Έφη Στεφανή, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση της Πρώτης Φάσης Αναθεώρησης, η οποία έχει ψηφιστεί ήδη από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

xorotaxiko 2Σύμφωνα με τον κ. Καλούδη, στη φάση αυτή ζητείται η γνώμη των υπηρεσιακών παραγόντων και η συμβολή τουςστο σχεδιασμό. Το νέο χωροταξικό σχέδιο, με ορίζοντα 15ετίας,  εκπονείται ταυτόχρονα με τη νέα προγραμματική περίοδο του νέου ΕΣΠΑ,  διαδικασία που κινείται παράλληλα.

Αναλύονται 7 επιμέρους θεματικές περιοχές : Πρωτογενής, Δευτερογενής, Τριτογενής Τομέας, Περιβάλλον (και πολιτισμός), Ενέργεια, Υποδομές Μεταφορές, Κοινωνικές-Αστικές-Διοικητικές Εφαρμογές, επικεντρώνοντας στην πολιτική σχεδιασμού για την επόμενη περίοδο.

Μεγάλη η συμμετοχή των υπηρεσιακών

Η συμμετοχή των παραγόντων από όλη την Περιφέρεια κρίθηκε ιδιαίτερα σημαντική και μαζική, ενώ η άποψή τους ήταν αυτή που αναζητήθηκε, όπως και στην πρώτη φάση, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της επόμενης περιόδου που δίνει τις κατευθύνσεις για τηψχν ανάπτυξη της περιοχής το επόμενο διάστημα και έχει άμεση σύνδεση και με τα υπόλοιπα κανονιστικά πλαίσια όπως τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια, που είναι αρμοδιότητα άλλων δομών.

xorotaxiko 1 xorotaxiko 2 xorotaxiko 0

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr