petalotis2_425x

Ανάρτηση Πεταλωτή για τους “Σωτήρες της Θράκης”: Eπιστροφή στη δεκαετία του ΄50

20 Νοεμβρίου 201414:35

Mε ανάρτησή του στο facebook, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, θίγει – ένας από πολλούς- το θέμα των “σωτήρων της Θράκης” και της εντεινόμενης “θρακολογίας” του τελευταίου χρονικού διαστήματος, που αναπαράγει εθνικιστικά στερεότυπα και νοσταλγεί μέρες της δεκαετίες του ΄50 για τη Θράκη.

Στην ανάρτησή του ο πρώην Υφυπουργός αναφέρε:

Αντιληπτό να έρχονται και να επανέρχονται τα σενάρια περί “απώλειας της Θράκης” και τα συναφή και μάλιστα από ανθρώπους που εν πολλοίς επιβιώνουν σε πολλά επίπεδα μέσα απο την βολική αυτή κινδυνολογία.

Ας αντιληφθούμε όμως επιτέλους ότι μπορεί πράγματι να παίζονται διαχρονικά παιχνίδια στον ακριτικό αυτό χώρο από πολλές πλευρές, αλλά τουλάχιστον ας μην τα καταγγέλλουν και όσοι τα χρησιμοποιούν, γιατί απλώς καθιστούν το θέμα ακόμη πιο επικίνδυνο.

Τα κόμματα και οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις συνέβαλαν πολύ στο μπλέξιμο του κουβαριού. Δημιουργώντας εξαρτήσεις ανεπίτρεπτες για φθηνά και πρόσκαιρα αποτελέσματα.

Καριέρες οικονομικές, πολιτικές, εκδοτικές, “εκπαιδευτικές” και υπηρεσιακές χτίζονται σε μια άτυπη συμφωνία στημένων αντιπαλοτήτων, με αποτέλεσμα να βολεύονται πολλοί απο τους κατά τα άλλα διαμαρτυρόμενους και φωνασκούντες.

ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ όμως της ΘΡΑΚΗΣ, της ανάπτυξής της, της αρμονικής συμβίωσης, της προοπτικής της.

Οι ελλείψεις της Πολιτείας στο θέμα αυτό παρούσες και απαράδεκτες. Οι επιφορτισμένοι αρμοδίως με συγκεκριμένους ρόλους, τις περισσότερες φορές υποτονικοί , παρατηρητές και δημοσιοσχετίστες.

Μιντιακές αρλούμπες προβαλλόμενες πανελληνίως με τίτλους τύπου “Η Θράκη εκπέμπει SOS και … χάνεται”, πασπαλισμένες με απόψεις τουλάχιστον όμορες της χρυσής αυγής, τοπικές κατευθυνόμενες με πηχαίους εμβατηριακούς τίτλους “Το τέλος της Θράκης” και όλα αυτά δυστυχώς εις βάρος της ίδιας της Θράκης. Δήθεν αγωνίες που συναγωνίζονται σε επικινδυνότητα τις τακτικές ανοησίας της “άλλης πλευράς”. Κουβαλώντας νερό με την άγνοια, την κινδυνολογία και τον χρόνιο πλέον ωφελιμισμό σε μια υπόθεση που συντηρείται σκοτεινή, κρυφή, υπηρεσιακή και μας γυρίζει δεκαετίες πίσω.

Με τις ευλογίες και αυτών που ο ρόλος τους είναι ταγμένος ακριβώς στα αντίθετα. Στο φως, στην εξωστρέφεια, στα ανοίγματα, στις καθαρές κουβέντες, στην επιβολή και απαίτηση για ισότητα.

Ίσως το ζήτημα λυθεί με την περιφερόμενη τελευταία “πρόταση – βόμβα” του Στ. Λυγερού, για δημιουργία “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ”!!!!!!!!!. Το ακούσαμε κι αυτό, εμείς απο τα ρεπορτάζ κι άλλοι αρμόδιοι και μη χειροκροτώντας την απο κοντά. Εις δόξαν της επιστροφής στην δεκαετία του ΄50 …

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr