Αναμένονται 25 “μυστικές” παλέτες με υλικά φιλοξενίας μεταναστών στη Σαμοθράκη (;)

8 Απριλίου 202010:01

Ανάστατη είναι η Σαμοθράκη μετά την είδηση πως στο νησί αναμένεται ένα φορτίο με υλικά που αφορούν στη φιλοξενία μεταναστών. Όπως αποκάλυψε ο STATUS 94.2,  πρόκειται για φορτηγό ιδιωτικής εταιρείας που μεταφέρει σε 25 παλέτες,  στρώματα, sleeping bags, ρουχισμό και είδη προσωπικής υγιεινής, όπως πετσέτες, οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες που αποστέλλει η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για λόγους αδιευκρίνιστους λόγους, αφού μέχρι και σήμερα, δεν υπάρχουν μετανάστες στο νησί του Έβρου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα υλικά αναμένεται να ξεφορτωθούν αύριο στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Σαμοθράκης, αφού σήμερα δεν εκτελέστηκε δρομολόγιο από την ναυτιλιακή εταιρεία. Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς που ενημερώθηκε από τον Σταύρο Αποστολίδη ταυτόχρονα με την εξέλιξη της εκπομπής, δήλωσε άγνοια για το γεγονός, αλλά αργότερα επιβεβαίωσε την πληροφορία, επικοινωνώντας με το Λιμεναρχείο, που φέρεται ως παραλήπτης των υλικών.

Η δημοσιοποίηση της πληροφορίας προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο νησί αφού κανείς δεν δικαιολογεί μια τόσο μεγάλη ποσότητα υλικών για την Σαμοθράκη, ανησυχώντας για το ενδεχόμενο να προετοιμάζεται υποδοχή μεγάλου αριθμού μεταναστών στο νησί τις προσεχείς ημέρες. Ακόμη κι αν η παραμονή τους θα είναι ολιγοήμερη, η αγωνία στο νησί είναι μεγαλύτερη, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr