Αναμένεται νέα “πανηγυρική” σύσκεψη του Δημάρχου Μύκης τώρα που συνεχίζεται η καραντίνα στον Εχίνο;

7 Απριλίου 202009:34

Στην τρίτη εβδομάδα καραντίνας μπαίνει ο οικισμός του Εχίνου, για προληπτικούς λόγους όπως έσπευσε να διευκρινίσει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την χθεσινή απογευματινή ενημέρωση των πολιτών για την κατάσταση με τον κορονοϊό. 

Με δεκάδες κρούσματα στην τοπική κοινωνία του Δήμου Μύκης, για το οποία οι ευθύνες αποδίδονται κυρίως στην μαζική -αλλά χωρίς καμία οργάνωση από τους αρμόδιους φορείς- υποδοχή δημοτών από το εξωτερικό, όπου με αξιοπρέπεια αναζήτησαν μια επαγγελματική διέξοδο και διαβίωση για τους ίδιους και τις οικογένειές τους τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, ο Εχίνος τέθηκε σε καραντίνα το απόγευμα της 25ης Μαρτίου.

Σε επικοινωνία όλο αυτό διάστημα με συμπολίτες μας τόσο από τον Εχίνο όσο και από άλλους οικισμούς στον Δήμο Μύκης, οι ίδιοι τηρούν κατά γράμμα τις προβλέψεις και υποδείξεις της Ελληνικής Πολιτείας για τα περιοριστικά μέτρα ώστε να προστατευθεί το σύνολο του τοπικού πληθυσμού και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εξάπλωσής του στην ευρύτερη περιοχή. Στο μεταξύ, παρατηρήθηκε και μια κάποια μικρή πρόοδος στη διασύνδεση της λογικής κάποιων φορέων που διαχειρίζονται την επιστροφή φοιτητών από την Τουρκία με την λογική που επιβάλλει η κρισιμότητα της κατάστασης και παρά τις όποιες παραλείψεις σε επίπεδο λήψης αποφάσεων, οι Υπηρεσίες τους κατάφεραν να καλύψουν το κενό της τοπικής και περιφερειακής πολιτικής διαχείρισης. 

Επειδή, όμως, η πραγματικότητα έχει αποδείξει πως, συνηθισμένη η τοπική πολιτική σκηνή να εφαρμόζει κατά βούληση φιρμάνια και να αγνοεί το “μελάνι” που “έχυσε” η Ελληνική Κυβέρνηση με σεβασμό στα επιστημονικά δεδομένα για την προστασία των τοπικών κοινωνιών, δικαίως αναρωτιέται ίσως κανείς εάν ο πρώτος δημότης της Μύκης, ο Δήμαρχος Ριτβάν Χουσεϊν Ντελή θα δώσει στους συνδημότες του το δικαίωμα στην επιλογή να λήξουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται και με περισσή αξιοπρέπεια τον “συναγερμό” στο σπίτι τους.

Κάτι που δεν συνέβη την πρώτη φορά καθώς ο κ. Ντελή Χουσεϊν, σε μια ένδειξη πολιτικού αναχρονισμού παρέσυρε έναν ολόκληρο Δήμο σε ένα “γαϊτανάκι” επικοινωνίας προς κάθε κατεύθυνση και με ποικιλία στην σύνθεση της σύσκεψης με τον κ. Χαρδαλιά, ενώ οι τεχνικές απαιτήσεις του κεντρικού σχεδιασμού, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήταν σαφείς : στην σύσκεψη θα συμμετείχαν μόνο ο Δήμαρχος Μύκης και κάποιοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, άνθρωποί του, εννοώντας σαφώς στελέχη του δήμου που θα υπηρετούσαν υπηρεσιακά τις αποφάσεις που θα λαμβάνονταν.  

Λογικό είναι επομένως, όταν κανείς βλέπει τις φωτογραφίες της “θρυλικής” εκείνης σύσκεψης, που αποκλειστικό στόχο είχε την αποτύπωση της κατάστασης ειδικά στον Εχίνο αλλά και την λήψη άμεσων αποφάσεων για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας ευρύτερα στον Δήμο Μύκης, που όμως παρανοήθηκε και πολλοί έσπευσαν να συνωστιστούν για να φωτογραφηθούν με τον Υφυπουργό, να αναρωτιέται ο μέσος πολίτης εάν, τώρα που ανανεώθηκε η καραντίνα στον Εχίνο και ολόκληρος ο Δήμος Μύκης τελεί σε καθεστώς αυστηρών μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, όπως βέβαια και ο Δήμος Ξάνθης, ο Δήμαρχος θα προβεί σε νέα “πανηγυρική” σύσκεψη με πολλούς, εκλεκτούς ή μη δεν έχει και πολλή σημασία, συμμετέχοντες, θέτοντας σε πιθανό κίνδυνο την υγεία κάποιων εξ αυτών.

Αν και, κανονικά τώρα ο Δήμαρχος Μύκης τώρα θα πρέπει να σηκώσει τα μανίκια και να δουλεύει για την ενίσχυση της τοπικής του κοινωνίας στην μάχη απέναντι στον ιό με “όπλο” και την έκτακτη χρηματοδότηση που αποφάσισε για τον Δήμο Μύκης ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr