Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με γκαζάκια στη ΔΟΥ Ξάνθης. Επιστολή στο XanthiPress.gr

3 Δεκεμβρίου 201501:22

Mε επιστολή προς το XanthiPress.gr και με υπογραφή “στο δρόμο της φωτιάς” η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού που εξερράγη στη ΔΟΥ Ξάνθης, τα ξημερώματα του Σαββάτου 21/11. Στο κείμενο, που συνοδεύεται από φωτογραφία μιας τίγρης,  εξηγούνται οι λόγοι της επίθεσης, που είναι κυρίως η αντίθεση στους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Οι συγγραφείς καθιστούν σαφή την τοποθέτησή τους στον αναρχικό χώρο και κατηγορούν την κυβέρνηση σημειώνοντας ότι παρά την αριστερή της προέλευση, ταυτίζεται με το Κράτος και συνεχίζει να υπηρετεί τον καπιταλισμό, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά το κείμενο:

imageΔιανύουμε την περίοδο που οι συνολικοί όροι διαβίωσης στην ελληνική πραγματικότητα, δέχονται την ολομέτωπη επίθεση κράτους και αφεντικών. Δεν ξεχάσαμε ποτέ ότι αυτός είναι ο σκοπός των εχθρών μας, η βίαιη επίθεση μέχρι το σημείο τη εξόντωσης. Δεν ξεχάσαμε ποτέ ότι κράτος και αφεντικά, σχεδιάζουν την κοινωνική εξόντωση όσων περισσεύουν, όσων αντιστέκονται, όσων ενοχλούν. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι με την “αριστερή” κυβέρνηση οι ισορροπίες, μέσα στον κρατικό μηχανισμό, θα άλλαζαν. Φασίστες θα είναι οι μπάτσοι, λαμόγια και δολοφόνοι τα αφεντικά, σκυλιά των αφεντικών οι δικαστές, και πάει λέγοντας.

Ο μόνος τρόπος για αλλαγές είναι να συνειδητοποιείς τη θέση σου και να παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι η “αριστερή” κυβέρνηση δεν θα έπνιγε μετανάστες στο Αιγαίο (με την αγαστή συνεργασία της Ε.Ε.). Δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα άλλαζε η στάση του κράτους όσον αφορά τους πολιτικούς κρατούμενους, πχ.άδειες Ρωμανού, ποινικοποίηση συντροφικών-οικογενειακών σχέσεων (Στατήρη-Τσάκαλου Αθηνά). Στην τελική, όσο αριστεροί και να είναι παραμένουν ΚΡΑΤΟΣ!

Ως τέτοιο δεν θα άφηνε κανέναν εχθρό του ελεύθερο, δεν θα άφηνε την απειλή του αναρχικού επαναστάτη ξανά μέσα στην κοινωνία. Από τη μεριά μας, ποτέ δεν ξεχάσαμε ποιος είναι ο ρόλος μας σ’αυτήν την πραγματικότητα. Να επιστρέφουμε πίσω όση βία δεχόμαστε καθημερινά! Να σαμποτάρουμε την ομαλή πορεία των κρατικών μηχανισμών! Να γυρνάμε στα μούτρα τους τον άρρωστο και εκφυλισμένο τρόπο ζωής που μας επιβάλουν! Να μην δεχόμαστε στην τελική την στρατιωτικοποίηση των ζωών μας!

Γι’ αυτούς τους λόγους επιλέξαμε να τοποθετήσουμε γκάζια στην είσοδο της Εφορίας Ξάνθης το Σάββατο 21/11, καθώς αποτελεί βασικό κομμάτι της καπιταλιστικής μηχανής.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΡΤΗ ΠΟΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ

Στο δρόμο της φωτιάς

Αρθρογράφος