apergia_geniki

Ανακοινώσεις για την απεργία της 15η Ιουνίου

13 Ιουνίου 201107:31

apergia_genikiΣε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 15η Ιουνίου καλούν με ανακοινώσεις η Γραμματεία του ΚΚΕ Ξάνθης, το Π.Α.ΜΕ Ξάνθης καθώς επίσης και η Π.ΑΣ.ΕΒΕ Γραμματεία Ξάνθης, αναλυτικά ανακοινώσεις:

Τα Νέα της Κομοτηνής στο Komotinipress.gr

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου KKE για το μεσοπρόθεσμο

Νέος συναγερμός πρέπει να σημάνει σε όλους τους εργασιακούς χώρους, στις λαϊκές συνοικίες, στους χώρους που συγκεντρώνεται η νεολαία.

Κυβέρνηση, τρόικα, πλουτοκρατία ρίχνουν το λαό ακόμα πιο βαθιά στην άβυσσο της πτώχευσης. Εφαρμόζουν το αρχικό τους σχέδιο καπιταλιστικής βαρβαρότητας, κλιμακώνουν τον πόλεμο, για να πληρώσει ο λαός την κρίση για την οποία δεν ευθύνεται.      Επιτίθενται με νέα αγριότητα στα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά, συνολικά στα δικαιώματα.  Πρώτος στόχος οι νέες και οι νέοι, ώστε να διασφαλιστεί η μελλοντική υψηλή κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων. Θέλουν να εκτοπισθούν  ακόμα περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι, να  ξεπουληθεί δημόσια περιουσία και επιχειρήσεις, ώστε να βρουν νέο χώρο για να εξαπλωθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Απ’ άκρη σε άκρη πρέπει να ακουστεί σε όλη τη χώρα ότι δεν δέχεται ο λαός να πληρώνει για την κρίση και το χρέος. Καμιά υποταγή στα τρομοκρατικά διλήμματα και απειλές. Το ζήτημα είναι να σωθεί ο λαός, όχι ο καπιταλισμός, όπως επιδιώκουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και τα άλλα κόμματα του συστήματος.

Για να αποκρουστούν τα νέα μέτρα που τον εξαθλιώνουν χρειάζεται η αγανάκτηση να μετατραπεί σε λαϊκή συστράτευση, οργάνωση και αντεπίθεση για την ανατροπή της πολιτικής και της εξουσίας που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, για λαϊκή εξουσία με αποδέσμευση από την ΕΕ.

Ο λαός πρέπει να στηριχτεί στο ΚΚΕ, στην εμπειρία του, στη μαχητικότητα, στη σταθερότητά του. Να απορρίψει αυταπάτες και «λύσεις» που συμφέρουν τμήματα του κεφαλαίου αλλά δεν δίνουν ούτε λύση ούτε ανακούφιση στο λαό. Να αξιοποιήσει δοκιμασμένα όπλα, να συσπειρωθεί γύρω από το ταξικό κίνημα, να το πιο ισχυρό αντίπαλο δέος απέναντι σε κυβέρνηση – τρόικα- μονοπώλια.

Κάθε εργασιακός χώρος, κλάδος και συνοικία πρέπει να μετατραπεί σε κέντρο αγωνιστικής συσπείρωσης, αλληλεγγύης και αντεπίθεσης.

Μάχες παντού για να μην περάσουν τα μέτρα, μάχη παντού κατά των κομμάτων και της κυριαρχίας του κεφαλαίου, του στηρίγματός του, της ΕΕ.

Η πανεργατική, παλλαϊκή συμμετοχή στην απεργία που καλεί το ΠΑΜΕ στις 15 Ιουνίου πρέπει να σημάνει την αρχή μιας νέας ταξικής και πολιτικής αντεπίθεσης, κλιμάκωσης για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων.

Ο λαός ακόμα δεν έχει μιλήσει. Δεν έχει χρησιμοποιήσει τη δύναμή του και πρέπει να το κάνει τώρα. Λαϊκή συμμαχία, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού, για λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονομία.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΞΑΝΘΗΣ του ΚΚΕ

 

Ανακοίνωση Π.Α.ΜΕ Ξάνθης

Στις 15 ΙΟΥΝΗ κανείς στη δουλειά. Νεκρώνουμε τα εργοστάσια, τα γραφεία, τα λιμάνια, τα γιαπιά. Μηχανή να μην δουλέψει. Προπέλα να μην γυρίσει. Σε κάθε χώρο δουλειάς με μαζικές διαδικασίες, με γενικές συνελεύσεις παίρνουμε αποφάσεις καταδίκης των μέτρων, συμμετοχής στην απεργία και κλιμάκωσης του αγώνα με νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία την πρώτη ημέρα συζήτησης στη βουλή του αντεργατικού αντιλαϊκού τερατουργήματος.

 

Αγώνας διαρκής έως την ανατροπή τους.

Διαδηλώνουμε μαζικά με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ δυναμώνοντας το μήνυμά μας. Τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα περάσουν. Υπάρχει άλλος δρόμος. Υπάρχει φιλολαϊκή λύση. Ο δρόμος της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ένωση για οικονομία και εξουσία που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων. Κανένας συμβιβασμός, καμιά υποχώρηση. Αντιστεκόμαστε στα τρομοκρατικά διλλήματα, στους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς εκβιασμούς.

Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Όχι στα αντεργατικά τελεσίγραφα και στη διαρκή ανεργία και λιτότητα. Δεν θα ζήσουμε με τον εφιάλτη της ανεργίας. Δεν θα ζήσουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, έρμαια στα χέρια των εργοδοτών. Δεν θα δουλεύουμε από ήλιο σε ήλιο, για ένα κομμάτι ψωμί, όποιες ώρες, όποιες ημέρες, όποιους μήνες, θέλει ο εργοδότης. Δεν θα αποδεχτούμε να κάνουν τα μυαλά των παιδιών μας «κιμά» στα σχολεία και μετά να τα βασανίζουν, να χτυπάνε επί χρόνια κλειστές πόρτες για μια κακοπληρωμένη θέση εργασίας.

Δεν ανεχόμαστε να επιδοτούνται με δισεκατομμύρια οι εργοδότες και οι άνεργοι και οι οικογένειές τους να μην έχουν να αγοράσουν τρόφιμα, να τους κόβουν το φως, το νερό, το τηλέφωνο, να τους παίρνουν το σπίτι οι τραπεζίτες. Ως εδώ η φόρο-ληστεία και η φοροκλοπή των μισθωτών, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων την ίδια ώρα που στους βιομήχανους, στους τραπεζίτες, στους εφοπλιστές, στους μεγαλέμπορους όχι μόνο τους μειώνεται αυτό που πληρώνουν, αλλά και τσεπώνουν ό,τι μαζεύουν τα κρατικά ταμεία από την αφαίμαξη των λαϊκών νοικοκυριών. Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, που είναι αίμα και ιδρώτας δικός μας και των πατεράδων μας.

Καμία αναγνώριση του χρέους. Το χρέος  είναι δημιούργημα των καπιταλιστών και όχι των εργαζομένων.

Τώρα ξέρουμε ακόμα πιο πολλοί από ό,τι πριν, ότι όσο το κουμάντο θα το κάνουν οι μεγάλοι εργοδότες, τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές, όσο οι κυβερνήσεις θα αποτελούνται από τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, όσο θα παραμένουμε στην ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία, τόσο η πρέσα της εκμετάλλευσης θα συνθλίβει τις δικές μας τις ζωές και ας είμαστε εμείς που παράγουμε όλο τον πλούτο και ας μην γυρνά ούτε γρανάζι χωρίς εμάς.

Γι’ αυτό η απάντησή μας πρέπει να είναι :

Η οργάνωση πριν από όλα στον τόπο δουλειάς, η αλλαγή των συσχετισμών υπέρ του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος του ΠΑΜΕ, για να μεγαλώσει και να έχει αποτελέσματα η σύγκρουση με τους εργοδότες και το αστικό κράτος.

Το κοινό μέτωπο και η ενιαία δράση των εργαζομένων με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια σε κυβέρνηση και πολυεθνικές. η αποδυνάμωση των κομμάτων του κεφαλαίου και όλων των κομμάτων του ευρώ-μονόδρομου.

 

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Παλεύουμε ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα.

Απορρίπτουμε τον εκβιασμό και την τρομοκρατία περί χρεοκοπίας, οι εργαζόμενου και οι αυτοαπασχολούμενοι έχουμε ήδη χρεοκοπήσει.

Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν, ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ,ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

Παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους – με το ταξικό κίνημα με το Π.Α.ΜΕ για την ανατροπή της πολιτικής που οδηγεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και συνολικά τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια, την εξαθλίωση και στη χρεοκοπία.

  • Μειώνουν μισθούς και συντάξεις
  • Καταργούν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα
  • Απολύουν και καταδικάζουν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους

  • Καταργούν το αφορολόγητο, μειώνοντας ακόμη περισσότερο το ήδη μειωμένο εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων.
  • Αυξάνουν το ΦΠΑ στο 23% με συνέπεια τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζόμενων και την παραπέρα πτώση του τζίρου των μικρομάγαζων.
  • Προχωρούν σε νέα φορολογική επιδρομή και ετοιμάζουν εξοντωτικούς ελέγχους σε μικροεπιχειρήσεις.
  • Χαρίζουν στο κεφάλαιο Δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.

 

 

καλούμε τον εμπορικό σύλλογο Ξάνθης και τα σωματεία των επαγγελματιών του νομού να πάρουν απόφαση για συμμέτοχη στην απεργία. Καλούμε επίσης τους επαγγελματίες να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία εναντία στην πολιτική που τους ξεκληρίζει και τους αφανίζει

Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

 Η κυβέρνηση και η τρόικα, παρά την ομολογία τους για την αποτυχία της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, συνεχίζουν  και εντείνουν τη νέα βάρβαρη επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας. 

Με το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προωθούν εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και κλείσιμο Δημοσίων Φορέων, νέα  αύξηση των έμμεσων φόρων, μείωση του αφορολόγητου, κατάργηση του κατώτερου μισθού, μείωση του εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων, νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις  μέσω αύξησης των κρατήσεων του ΛΑΦΚΑ και της ειδικής εισφοράς για όσους είναι κάτω από 60 χρονών κ.λπ.

Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο προβλέπονται επιπλέον και νέες περικοπές εισοδημάτων μέσα από την αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης, την αύξηση των κρατήσεων για ανεργία  και το νέο μισθολόγιο φτωχολόγιο.

Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση και η τρόικα είναι καταστροφικός, για τους εργαζόμενους και την κοινωνία και δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα όρθιο.

Τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας θα διαδέχονται το ένα το άλλο, οι εργαζόμενοι και η κοινωνία οδηγούμαστε στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνεχίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο, ενάντια στα καταστροφικά για ολόκληρη την κοινωνία μέτρα, αποφάσισε να πραγματοποίηση, σε συντονισμό με τη Γ.Σ.Ε.Ε., νέα γενική απεργία.

Οι αγώνες όλης της ελληνικής κοινωνίας, μπορούν να σταματήσουν την πολιτική που καταστρέφει τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους και την κοινωνία, προς όφελος των δανειστών, των κερδοσκόπων και του κεφαλαίου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr