Ανακοίνωση της παράταξης Μορφίδη για το “4ο Μνημόνιο”. Επίσημη “πρώτη” για το λογότυπο

1 Απριλίου 201400:30

Τη δική της θέση για την ψηφοφορία στη Βουλή, την Κυριακή, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Συνδυασμός ΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Κώστα Μορφίδη, που προσθέτει ότι η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι αποκομμένη από τα κεντρικά ζητήματα. Παράλληλα, για πρώτη φορά, παρουσιάζεται στην ανακοίνωση και το λογότυπο του Συνδυασμού. Αναλυτικά:

Το “τέταρτο μνημόνιο”, δυστυχώς, έγινε, χθες Κυριακή 30/3/14, με οριακή πλειοψηφία στη Βουλή νόμος του κράτους. Με αυτό ισοπεδώνονται οριστικά οι μισθοί και οι συντάξεις. Διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις. Οι ρυθμίσεις για το ψωμί τα φάρμακα, το βιβλίο κλπ. αποτελειώνουν μια σειρά από αυτοαπασχολούμενους και μικροεπιχειρηματίες. Με τις αντίστοιχες για το γάλα διαλύεται η κτηνοτροφία. Παράλληλα χαρίζονται οι ανακεφαλαιωμένες-με τα λεφτά του ελληνικού λαού- τράπεζες, στους πρώην ιδιοκτήτες τους και σε ξένα funds. Η χώρα ολόκληρη και η περιοχή μας ιδιαίτερα οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια βαθύτερα στην κρίση και στη φτώχεια!

Μπροστά στο φάσμα της περαιτέρω φτωχοποίησης και της κοινωνικής εξουθένωσης η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη! Γιατί έτσι συμβάλλει στην καταστροφή της τοπικής οικονομίας και της κοινωνίας, που εκπροσωπεί.

Η περιφερειακή παράταξη “Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης” θέλει να μετατρέψει μαζί με την κοινωνία την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε ένα θεσμό λαϊκής αναφοράς, κοινωνικής στήριξης και οικονομικής ανάκαμψης. Η Περιφέρεια έχει όλες τις δυνατότητες και οι πολίτες έχουν την γνώση και τη δύναμη για να φέρουν μια πραγματικά μεγάλη αλλαγή στον τόπο τους.

 Στις 18 Μαΐου το μεγάλο στοίχημα για την ανάταξη της τοπικής κοινωνίας και την πορεία της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής μας πρέπει να κερδηθεί.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr