Ανακοίνωση της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ για την πρωτομαγιά

27 Απριλίου 201714:02

“131 χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγου, τότε που οι εργάτες πάλευαν για 8ωρο και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, οι εργατική τάξη της χώρας μας, οι άνεργοι, οι μετανάστες και η νεολαία βρίσκονται μπροστά στην ίδια αναγκαιότητα: να πιάσουν το κόκκινο νήμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς και να αναμετρηθούν με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.

Οι μακρόχρονοι αγώνες των λαών στις δεκαετίες που ακολούθησαν την εξέγερση του Σικάγου και η συγκρότηση της εργατικής τάξης σε πρωτοπόρα δύναμη της κοινωνίας, ανάγκασαν τις δυνάμεις του συστήματος σε μια σειρά από υποχωρήσεις. Η κατοχύρωση του 8ωρου, των Συλλογικών Συμβάσεων, της Κοινωνικής Ασφάλισης και Περίθαλψης, των συνδικαλιστικών, δημοκρατικών και πολιτικών δικαιωμάτων, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά νίκες που κερδήθηκαν στο πεδίο της ταξικής πάλης, «παραχωρήσεις» που αναγκάστηκαν να κάνουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου.

Σήμερα, με δοσμένη την εδώ και δεκαετίες αποσυγκρότηση της εργατικής τάξης, την ήττα των αγωνιστικών, επαναστατικών ιδεών και την επικράτηση αντιλήψεων συνδιαλλαγής-υποταγής και όχι αντιπαράθεσης με το σύστημα, η επίθεση του κεφαλαίου εξελίσσεται χωρίς κανένα όριο.

Τα ιμπεριαλιστικά κέντρα της ΕΕ και ΔΝΤ(ΗΠΑ) ανταγωνίζονται πάνω στις πλάτες του λαού και της χώρας, αλλά τελικά ομονοούν, και μαζί με το ντόπιο κεφάλαιο επιβάλλουν μια πολιτική ακραίας φτώχιας, ανεργίας και εξαθλίωσης για τις λαϊκές μάζες.

Μια πολιτική που απαρέγκλιτα εφαρμόζουν όλες οι υποτακτικές κυβερνήσεις, μαζί και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η νέα επιδρομή που ετοιμάζουν, με τη μείωση του αφορολόγητου, το «κούρεμα» των συντάξεων, το ξεπούλημα του κοινωνικού πλούτου, το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και η ψήφιση βάρβαρων μέτρων για μετά το 2018, αποδεικνύουν ότι η επίθεση του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού δεν έχει όρια.

Την ίδια στιγμή ο κίνδυνος του πολέμου δυναμώνει και η χώρα εκχωρείται στους ιμπεριαλιστές σαν πλατφόρμα εξόρμησης για την επίτευξη των δολοφονικών-επεκτατικών τους σχεδίων. Σε μια περίοδο μάλιστα που οι επιθετικές πολεμικές ενέργειες των ΗΠΑ, με το βομβαρδισμό της Συρίας και του Αφγανιστάν και την πρωτοφανή συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στον Ειρηνικό Ωκεανό, δείχνουν ότι ο ανταγωνισμός των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ, Ρωσίας, ΕΕ, Κίνας) οξύνεται επικίνδυνα και φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης πολεμικής αναμέτρησης.

Η μόνη διέξοδος για την εργατική τάξη και το λαό είναι η συγκρότηση του δικού τους Μετώπου Αντίστασης και Πάλης. Αντλώντας δυνάμεις από τις αγωνιστικές παρακαταθήκες που σηματοδοτεί η Εργατική Πρωτομαγιά να αγωνιστούμε:

  • Ενάντια στον πόλεμο, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτές. Έξω οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Βάσεις – ΕΕ – ΔΝΤ.
  • Ενάντια στα βάρβαρα μνημόνια και στην πολιτική της εξαθλίωσης και της εξάρτησης.

Για να γίνουν τα όνειρά μας ο εφιάλτης για τους δυνάστες σε όλη τη Γη!” , καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr