Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ για την αθώωση του Π.Αποστολίδη

27 Σεπτεμβρίου 201400:13

Νίκη του αντιφασιστικού κινήματος χαρακτηρίζει η Κίνηση ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική απειλή , την αθώωση του Παντελή Αποστολίδη για την αφισοκόλληση του Μαρτίου.

Αναλυτικά αναφέρει:

Την Τετάρτη 24/9 έγινε το δικαστήριο σε βάρος του μέλους της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης, Παντελή Αποστολίδη, ο οποίος κατηγορούνταν «για παράνομη αφισοκόλληση». Το Δικαστήριο έκρινε τελικά αθώο τον κατηγορούμενο λόγω νομικής πλάνης.

   Καταρχήν, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε για τη στήριξή τους τους δεκάδες συντρόφους και μέλη πολιτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων που βρέθηκαν στα δικαστήρια για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους. Την αθώωση του συντρόφου μας στήριξαν με ψηφίσματά τους το Σωματείο Εργαζομένων στο Καζίνο Ξάνθης, η ΕΛΜΕ Ξάνθης, ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, ο Σύλλογος Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής ΔΠΘ, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ξάνθης και το Σωματείο Οικοδόμων.

  Αυτό ακριβώς είναι που έκρινε την έκβαση της δίκης, η αλληλεγγύη και οι κοινοί μας αγώνες τόσο στο αντιφασιστικό όσο και στο εργατικό κίνημα.   Πέρα από την έμπρακτη στήριξη των σωματείων στη συγκεκριμένη δίκη, το γεγονός ότι οι αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος γίνονται κομμάτι της πάλης του εργατικού κινήματος έχει ξεχωριστή σημασία καθώς απονομιμοποιεί οποιαδήποτε προσπάθεια δίωξης των αντιφασιστών.

  Καταγγέλλουμε τη σύμπραξη της Αστυνομίας και της Δημοτικής Αρχής για να «καθαρίσουν την πόλη από τους αφισοκολλητές» όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο. Ο ίδιος ο δημόσιος κατήγορος αποκάλυψε ότι ο Δήμος είχε πάρει τηλέφωνο την Αστυνομία για να βοηθήσει ώστε να καθαρίσει η πόλη από τους αφισοκολλητές (!) και ήδη συνεργεία του Δήμου κυκλοφορούσαν στην πόλη για το λόγο αυτό.

  Η συμπαράσταση που εκδηλώθηκε στο δικαστήριο ενάντια στην δίωξη του συντρόφου μας και την προσπάθεια επιβολής λογοκρισίας στο αντιφασιστικό κίνημα οδήγησαν σε κατάρρευση την κατηγορία και γελοιοποίησαν τους πρωταγωνιστές που «συνέλαβαν» την ιδέα να καθαρίσουν την πόλη από τις αφίσες και να συλλάβουν τον Παντελή.

    Η αφισοκόλληση είναι πολιτικό δικαίωμα και δεν το χαρίζουμε σε κανένα. Η αφίσα εκφράζει τα τελευταία 200 χρόνια τις διεκδικήσεις και τους αγώνες της τάξης μας. Ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ΚΕΕΡΦΑ θα συνεχίσει τον αντιφασιστικό αγώνα με κάθε τρόπο.

Σας καλούμε :

·      Στην ανοιχτή συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ την Παρασκευή 3 Οκτώβρη, στις 6μμ στο Πολυτεχνείο για να συζητήσουμε τις επόμενες δράσεις του αντιφασιστικού κινήματος.

·      Σε στήριξη και συμμετοχή  στη Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση που θα γίνει στην Αθήνα στις 10-11 Οκτώβρη για την οργάνωση μιας συντονισμένης πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 21 Μάρτη 2015. 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr