Ανακοίνωση της Δ/σης Δημόσιας Υγείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

29 Μαΐου 201319:06

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνονται τα εξής:

Στις 31 Μαΐου κάθε χρόνο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος δίνοντας έμφαση στους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με το κάπνισμα και υποστηρίζει αποτελεσματικές πολιτικές για τον περιορισμό του. Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος 2013 είναι: η απαγόρευση της διαφήμισης των προϊόντων καπνού και της προώθησης τους με διάφορους τρόπους, όπως μέσω χορηγιών.

Η παγκόσμια επιδημία του καπνίσματος σκοτώνει σχεδόν 6 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο από τους οποίους πάνω από 600.000 είναι μη καπνιστές που πεθαίνουν από το παθητικό κάπνισμα. Αν δεν δράσουμε σήμερα το κάπνισμα θα σκοτώσει μέχρι και 8 εκατομμύρια ανθρώπους έως το 2030 από τους οποίους πάνω από το 80% ζει σε χώρες μεσαίου η χαμηλού εισοδήματος.

Οι στόχοι και τα μέτρα του Π .Ο .Υ μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης για το 2013 είναι:
1) Η παρακολούθηση κατανάλωσης προϊόντων καπνού και πολιτικές πρόληψης.
2) Η προστασία πολιτών από το κάπνισμα.
3) Η προσφορά βοήθειας για την διακοπή του καπνίσματος.
4) Η ενημέρωση για τους κινδύνους στην υγεία από το κάπνισμα.
5 )Η ενίσχυση των απαγορεύσεων της διαφήμισης προϊόντων καπνού, της προώθησής τους και των χορηγιών, και
6 )Η αύξηση της φορολογίας καπνού.
Είναι ευνόητο ότι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τους κινδύνους που προκαλεί στην υγεία το κάπνισμα δεν θα πρέπει να περιορίζεται μόνο σε συγκεκριμένες ημέρες αλλά να είναι διαρκής.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr