Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ιδιωτικοποίηση των Ξενία Θάσου και Κομοτηνής

7 Ιουλίου 201400:35

Σε ανακοίνωσή της η Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση ΑΜΘ αναφέρει:

Και επίσημα πλέον τα ξενοδοχεία «Ξενία» Θάσου και Κομοτηνής φεύγουν από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και περνούν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, που θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την «αξιοποίηση» τους.

Τα δύο ακίνητα που ανήκαν στο ελληνικό δημόσιο αναμένεται να προσελκύσουν τις πολυπόθητες για την κυβέρνηση επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και της αναψυχής, αφού θα παραχωρηθούν για 50 και 99 χρόνια αντίστοιχα σε μεγαλοεπιχειρηματίες για να μετατραπούν σε υπερπολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες για λίγους, με αδιευκρίνιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Με άλλα λόγια ένα ακόμη κομμάτι της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου ξεπουλιέται, μπαίνει μαζί με τις 90 ανά την Ελλάδα παραλίες, το αεροδρόμιο Ελληνικό, τη μικρή ΔΕΗ, την ΕΥΑΘ σ’ ένα μεγάλο παζάρι με μοναδικό κερδισμένο τους μεγαλοεπιχειρηματίες που θα αγοράζουν κοψοχρονιά και θα εκμεταλλεύονται για χρόνια δημόσιες εκτάσεις ή αγαθά! Τα δάση, οι παραλίες, τα πολιτιστικά μνημεία που η κυβέρνηση ξεπουλά, σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ δεν ανήκουν ούτε στην ίδια ούτε σε καμιά τουριστική επιχείρηση, είναι ο πλούτος αυτού του τόπου και ανήκουν στο λαό.

Ταυτόχρονα, ούτε οι εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τέτοιου είδους «επενδύσεις». Τα πολυεθνικά πολυκλαδικά μονοπώλια, ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για τον τόπο ενδιαφέρονται. Με πακέτα all-inclusive και με εργαζόμενους στο καθεστώς μαθητείας, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ούτε για την προπαγάνδα της «ανάπτυξης». Το συμφέρον των ξενοδοχοϋπαλλήλων αλλά και των εργαζόμενων στον τουρισμό, είναι με την συμμετοχή στο λαϊκό κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Ξενία και όχι με τα κέρδη των καπιταλιστών.

Ως Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση-Ανταρσία στην ΑΜΘ καταγγέλλουμε την ιδιωτικοποίηση των ξενοδοχείων «Ξενία» σε Θάσο και Κομοτηνή. Συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου που εναντιώνεται στο συμφέρον του κόσμου της εργασίας στο όνομα του κέρδους των διαφόρων επιχειρηματικών ομίλων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr