Ανακοίνωση Σαλτούρου εναντίον της πορείας για τη Γάζα. Kριτική του βουλευτή ΠΑΣΟΚ

25 Ιουλίου 201419:03

Ανακοίνωση στην οποία ασκεί κριτική στη διοργάνωση και τη διεξαγωγή της πορείας για τα εγκλήματα στη Γάζα, εξέδωσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Δημήτρης Σαλτούρος. O Δ. Σαλτούρος αναφέρει:

Ξύπνησαν ξαφνικά ορισμένοι μετά από ύπνο περίπου μισού αιώνα και ανακάλυψαν το δράμα του Παλαιστινιακού Λαού. Τουλάχιστον ας κάνουν και την αυτοκριτική τους για την περίοδο της σιωπής. Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε αυτούς που αυθόρμητα και γνήσια διαδηλώνουν και συμπαραστέκονται.

Ο Ελληνικός λαός στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα των Παλαιστινίων για πατρίδα, εδώ και δεκαετίες. Επιθυμεί την ειρήνη, παρακολουθει το δράμα του απλού παλαιστινιακού λαού και συμπάσχει με έναν γνήσιο, αυθόρμητο, διαχρονικό και αξιακό τρόπο. Το δέσιμο μεταξύ των δύο λαών προηγείται ακόμη και της εποχής που χαρακτήρισε η σχέση Ανδρέα Παπανδρέου και Γιάσερ Αραφάτ. Είναι απόρροια του αισθήματος δικαίου που έχουμε αναπτύξει όχι μόνο λόγω του πολιτισμού μας αλλά και εξ αιτίας των δεινών που ο ίδιος ο λαός μας έχει υποφέρει στο παρελθόν. Την ίδια αλληλεγγύη άλλωστε είχαμε επιδείξει και κατά τους διωγμούς εναντίον των Εβραίων. Για αυτό και κατά καιρούς έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελληνική Επικράτεια μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό και ας είχαν πολλές φορές λανθασμένη στόχευση.

Το καινοφανές της εποχής είναι η εμφάνιση στο διεθνή χάρτη κάποιων όψιμων υποστηρικτών των Παλαιστινίων, κάποιων που επί δεκαετίες ποιούσαν τη νήσσαν, στην καλύτερη περίπτωση. Κάποιοι που έχουν αποδείξει με τη στάση τους πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το δικό τους συμφέρον μπροστά στο οποίο υποχωρεί κάθε έννοια δικαίου και κάθε έννοια ανθρωπισμού. Κάποιοι που δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν διαχρονικά τη βία την οποία ταυτόχρονα καταδικάζουν. Ας είναι λοιπόν ξεκάθαρο σε αυτούς και στα ενεργούμενά τους ότι κάθε προσπάθεια καπελώματος και εκμετάλλευσης των αισθημάτων του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ είναι τόσο κατάπτυστη όσο και αναποτελεσματική για τα σχέδιά τους. Ο λαός μας έχει μια φυσική δυσανεξία στην υποκρισία και την κοροϊδία. Και δεν θα επιτρέψει τη μετατροπή του δράματος της Γάζας σε πολιτική φιέστα και ευκαιρία για φωτογραφίσεις της πρώτης σειράς.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr