Ανακοίνωση-Καταγγελία της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ για την αμερικανική στρατιωτική επίθεση στη Συρία

8 Απριλίου 201716:36

“Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταγγέλλει τη νέα στρατιωτική επίθεση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην Συρία.

Ελάχιστο χρόνο αφότου ο Τράμπ ανέβηκε στην προεδρία των ΗΠΑ, η κυβέρνησή του ενεργοποιεί τα πολεμοκάπηλα σχέδιά της, εξαπολύοντας πυραύλους «Τομαχόκ» από αμερικανικά πολεμικά πλοία που ξεκίνησαν από τη βάση της Σούδας. Κλιμακώνοντας τους καταχτητικούς πολέμους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή πυρπολεί την περιοχή χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα το χτύπημα με τοξικά αέρια στην Συριακή επαρχία Ιντλίπ, που έγινε προ ημερών.

Αξιοποιώντας αυτό το σκοτεινό γεγονός και στο πλαίσιο του ανταγωνισμού ΗΠΑ-Ρωσίας, ο οποίος συνεχίζεται και οξύνεται και μετά την ανάληψη Τραμπ, ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και από κοντά του οι άλλες δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προσπαθούν να δώσουν μια νέα αιματηρή ώθηση στις καταχτητικές βλέψεις τους στην Μέση Ανατολή. Προσπαθούν να υπερβούν τα αδιέξοδα που τους έχει δημιουργήσει η επέμβαση του ρώσικου ιμπεριαλιστικού παράγοντα, ο οποίος ενίσχυσε εκεί την στρατιωτική παρουσία του και στήριξε την κυβέρνηση Ασάντ.

Οι πολεμικές μηχανές των ΗΠΑ μπαίνουν σε λειτουργία, ο Τραμπ διατάζει στρατιωτικά πλήγματα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι «δεν ζητήσαμε την άδεια της Ρωσίας», η Ρωσία μιλά για «αμερικανικά πλήγματα με κατασκευασμένα προσχήματα» και «καλοστημένο πολιτικό σόου» των χωρών της Δύσης και με όλα αυτά ανεβαίνει η ένταση στον αμερικανορώσικο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, εγκυμονώντας επικίνδυνες εξελίξεις.

Η νέα πολεμική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία ανάβει μεγαλύτερες φλόγες στη Μέση Ανατολή καθώς και το Ισραήλ και η Τουρκία τάσσονται υπέρ της στρατιωτικής δράσης. Φλόγες που αυξάνουν τους κινδύνους για όλους τους λαούς της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και για την δική μας χώρα και τον λαό μας.

Μπροστά στις νέες επικίνδυνες εξελίξεις που φέρνει η αμερικανική στρατιωτική επίθεση στην Συρία ο λαός μας καλείται να υψώσει δυνατά την δική του φωνή καταγγελίας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και να δυναμώσει το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Να θέσει στην πρώτη γραμμή της πάλης του τα αιτήματα:

  • ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
  • ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ!
  • Να αντιταχθούμε σε κάθε ενέργεια και στην πολιτική της κυβέρνησης που θα επιδιώξει να κάνει την χώρα μας στήριγμα των πολεμικών εφορμήσεων των ΗΠΑ!” , καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr