Ανακοίνωση-κάλεσμα της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ για αντιφασιστικές κινητοποιήσεις

3 Νοεμβρίου 201617:11

Κάλεσμα της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ το Σάββατο 5 Νοέμβρη:

 11:00 μ.μ. Παρέμβαση καταγγελίας, Κεντρική Πλατεία
 5:00 μ.μ. Αντιφασιστική συγκέντρωση-διαδήλωση, Πολυτεχνείο

“Σε μια νέα πρόκληση, -το άνοιγμα γραφείων στο κέντρο της Ξάνθης- προχωρά η φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Η πρόκληση αυτή είναι συνέχεια φασιστοσυνάξεων και ύπουλων παρεμβάσεων στα χωριά, στη μειονότητα και στην πόλη τους προηγούμενους μήνες, αλλά και των παλιότερων τραμπούκικων επιθέσεων ενάντια σε αριστερούς αγωνιστές και νεολαίους της μειονότητας. Είναι μια προσπάθεια νομιμοποίησης και διεύρυνσης της δράσης αυτής της δολοφονικής οργάνωσης, που είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για τόσες άλλες δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε εργάτες, αγωνιστές και μετανάστες.

Σε μια περίοδο έντασης της επίθεσης, όπου η φτώχεια και η εξαθλίωση, η ανεργία και η ανασφάλεια, η συστηματική καλλιέργεια ρατσιστικών και μισαλλόδοξων αντιλήψεων και η αντιδραστική στροφή στις πολιτικές εξελίξεις συνεχίζουν και εντείνονται, βρίσκει χώρο και αναπτύσσεται το φασιστικό έκτρωμα. Είναι η πολιτική της εξάρτησης και της υποταγής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της ΕΕ και των ΗΠΑ και στις απαιτήσεις του κεφαλαίου, πολιτική που προωθείται ακατάπαυστα και από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία, σε συνδυασμό με τη γενικευμένη απογοήτευση των λαϊκών μαζών, ανοίγουν το δρόμο για να απλωθεί το φασιστικό-ρατσιστικό δηλητήριο.

Ποια σχέση μπορεί να έχει το ρατσιστικό μίσος που χύνει αυτή η ναζιστική οργάνωση, η δολοφονική μανία της ενάντια σε μετανάστες και αγωνιστές εργάτες, αλλά και η υποταγή τους στους εργοδότες και τους ιμπεριαλιστές ΕΕ-ΔΝΤ, με τις αγωνίες και τους πόθους των εργαζομένων, της νεολαίας και της μειονότητας, που ζει στην ανεργία, ή αναγκάζεται να ξενιτευτεί στα σκλαβοπάζαρα της Ευρώπης;

Ο στόχος των φασιστών της Χρυσής Αυγής (αυτών των απογόνων των ταγματασφαλιτών, των δοσίλογων της κατοχής και των υμνητών του δικτάτορα Μεταξά) είναι ξεκάθαρος. Μέσα από τα κηρύγματα μίσους και ρατσισμού θέλουν να τρομοκρατήσουν και να διασπάσουν το λαό και τη νεολαία. Να στρέψουν την οργή του όχι στους πραγματικούς εχθρούς του, τους ιμπεριαλιστές, το κεφάλαιο και την πολιτική τους, αλλά στους μετανάστες.

Είτε με καλυμμένο το πρόσωπο, είτε με γραβάτα, θέλουν να σταθούν στο πλάι των κυρίαρχων και να προωθήσουν τις πιο σκοταδιστικές, αντιδραστικές, και ηττοπαθείς αντιλήψεις. Ο φασισμός ήταν, είναι και θα είναι το μακρύ χέρι αυτού του άδικου και εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε, ο καλύτερος φίλος των εργοδοτών στους χώρους εργασίας, ο πιστός υπηρέτης των ξένων αφεντικών, το ρόπαλο της τρομοκρατίας για όσους αντιστέκονται.

Μόνο μέσα από τους μαζικούς αγώνες και την αντίσταση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, που τσακίζει κάθε δημοκρατικό, εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα, μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για το τσάκισμα του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά.
 Με μαζικούς αγώνες να φράξουμε το δρόμο στο φασισμό – Όχι στα γραφεία της Χρυσής Αυγής
 Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική που θρέφει το φασισμό” , καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr