Ανακαλούνται 14.150 Nissan Micra

25 Μαΐου 201314:00

Την ανάκληση αυτοκινήτων μάρκας Nissan μοντέλο Micra (K12) για έλεγχο της βίδας στήριξης του τιμονιού ανακοίνωσε η εταιρεία Νικ. Θεοχαράκης ΑΕ, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Η ανάκληση αφορά 14.152 οχήματα, παραγωγής 2/12/2002 έως 12/5/2006, τα οποία κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Η Nissan εντόπισε ότι σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις μπορεί η βίδα στήριξης του τιμονιού να μην έχει συσφιχθεί επαρκώς.

Εξαιτίας αυτού και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το υλικό του άξονα στήριξης του τιμονιού επηρεάζεται από τις διαφοροποιήσεις στη θερμοκρασία, μπορεί να προκληθεί υπερβολικός «τζόγος» στο τιμόνι. Σε ακραίες περιπτώσεις και εφόσον το αυτοκίνητο συνεχίσει να κινείται με αυτό το σύμπτωμα για μεγάλη χρονική περίοδο, μπορεί να προκληθεί ζημιά στον σταυρό του τιμονιού με αποτέλεσμα το τιμόνι να περιστρέφεται ελεύθερα.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, όπως αναφέρεται, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Όλοι οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων θα ειδοποιηθούν σχετικά με συστημένες επιστολές από τον αντιπρόσωπο, προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο του δικτύου NISSAN, ώστε να γίνει έλεγχος και η σύσφιγξη της βίδας στήριξης του τιμονιού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της ανωτέρω εταιρείας στους αριθμούς 210-3489313 και 210-3489438.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr