Αν. Καραδέδος: Δεν επιτρέπεται να γνωρίζει τα πραγματικά αποτελέσματα των τεστ μόνο ο κ. Μέτιος

5 Ιουνίου 202018:20
1.500 άτομα μέσα σε μία μέρα προσήλθαν για δειγματοληψίες στην Ξάνθη ενώ στα οκτώ ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα του κορονοιού στην Περιφέρεια ΑΜΘ που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς στην Αλεξανδρούπολη.
 
Χθες ακόμη ένας άνδρας ηλικίας 58 χρόνων από τον Εχίνο της Ξάνθης διαγνώσθηκε με τον ιό και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Από τα οκτώ το ένα νοσηλεύεται στην ΜΕΘ και τα επτά στην Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, όπως αναφέρει η ΕΡΤ Ορεστιάδας.
 
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, δεν επικρατεί φόβος ανάμεσα στους κατοίκους και ό,τι γίνεται στην περιοχή είναι προληπτικό για να ηρεμήσει η κοινωνία. Έπειτα από αίτημα του Δήμου, το Υπουργείο έστειλε κλιμάκια του ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνει δειγματοληψία ώστε να αποτυπωθεί το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.
 
 
Ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης δηλώνει κατηγορηματικά πως τα τεστ θα πρέπει να γίνονται σε τεράστιες ποσότητες μέχρι να γίνει ελεγχόμενη η κατάσταση. “Είναι γεγονός ότι με το επιδημιολογικό φορτίο που έχει η περιοχή μας, δεν μπορεί να αντέξει το τοπικό σύστημα υγείας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν προμηθεύεται ένα μηχάνημα PCR το Νοσοκομείο ώστε να γίνονται συνεχώς εξετάσεις, ούτε καταλαβαίνω γιατί δεν ελέγχονται οι πολίτες στα σημεία υψηλής επισκεψιμότητας όπως είναι τα καταστήματα, οι τράπεζες, τα ΕΛΤΑ. Εδώ και καιρό δεν υπάρχει η πολυτέλεια του να μην γίνει μια σοβαρή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και, δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Περιφέρειάς μας.” σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καραδέδος.
 
 
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης καλεί τις πολιτικές ηγεσίες να υιοθετήσουν μια προοπτική για την περιοχή λέγοντας : “Ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας αγανακτεί. Δικαίως. Η τοπική οικονομία οδηγείται αυτή την στιγμή σε βέβαιο “θάνατο” και δεν επιτρέπεται καμία “εσωτερική διαχείριση”, ούτε να γνωρίζει τα πραγματικά αποτελέσματα των τεστ μόνο ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ. Μέτιος. Τα αποτελέσματα του δειγματοληπτικού ελέγχου πρέπει να ανακοινωθούν και η μόνη επιλογή είναι η λήψη δραστικών πολιτικών μέτρων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο ώστε η πόλη -και ο νομός ολόκληρος- να διεκδικήσει το μέλλον της.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr