ΦΕΞ και Λύκειο έγιναν οργανωτές του Ανταμώματος αντί του HEC. Καθησυχάζουν για εθνικά θέματα οι δύο φορείς

3 Φεβρουαρίου 201320:53

Αν και το αμφιλεγόμενο HEC (Ηellenic Helectronic Center) έχει απασχολήσει αρκετά τον τελευταίο καιρό το Δήμο Ξάνθης και κυρίως έχουν εκφραστεί φόβοι ότι στο Πολιτιστικό Αντάμωμα που θα γίνει στην Ξάνθη θα υπάρξει εμπλοκή εθνικών ή μειονοτικών ζητημάτων, μια νέα εξέλιξη στρέφει το ενδιαφέρον αλλού.

Πλέον η οργάνωση, αν και έχει πιέσεις σε αρκετές κατευθύνσεις για την ενίσχυση του θεσμού, δεν θα είναι διοργανωτής αλλά συντονιστής, όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή της για υποψήφιου χορηγούς. Το ρόλο του οργανωτή αναλαμβάνουν η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, οι οποίοι και αναφέρουν΄οτι εγγυώνται πως το αντικείμενο θα περιοριστεί αυστηρά στον πολιτισμό.

 

Aμιγώς πολιτιστικές εκδηλώσεις

“Δεν μας ενοχλεί ότι στο φόρουμ της οργάνωσης στην Αμερική συμμετέχουν χιλιάδες μέλη και εκφράζουν διάφορες εκφράσεις” αναφέρει ο Διευθυντής της ΦΕΞ Πασχάλης Ξανθόπουλος που σημειώνει ότι η Φιλοπρόοδη μαζί με το Λύκειο αναλαμβάνουν να οργανώσουν ένα αμιγώς πολιτιστικό Αντάμωμα. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι θα έρθουν πάνω από 30 χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό ενώ θα υπάρχουν πολλές δυνατότητες για τους επισκέπτες.

Ο χαρακτήρας και ο σκοπός είναι να ανδειχθεί ο πολιτισμός της περιοχής και ταυτόχρονα να υπάρξει τουριστική κίνηση ” αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Πέπη Στάντσιου, που σημειώνει ότι η σημασία αυτού του θεσμού είναι αρκετά μεγάλη και, τα ωφέλη, κυρίως θα καρπωθεί η Ξάνθη αλλά και η ευρύτερη περιοχή. Επαναλαμβάνει πάντως ότι η συνεισφορά του Λυκείου Ελληνίδων περιορίζεται στην οργάνωση των εκδηλώσεων και τον καταρτισμό του προγράμματος.

Δεν ξέρουμε τι μπορούν να πουν σε σε ένα λόμπι ξενδοδοχείου, αυτό γίνεται συνέχεια στη Θράκη, έτσι κι αλλιώς

Τόσο η ΦΕΞ όσο και το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης διαψεύδουν τους φόβους που έχουν εκφραστεί για εμπλοκή εθνικών ή μειονοτικών θεμάτων σε διάφορες εκδηλώσεις.

Όπως λέει ο Πασχάλης Ξανθόπολος: “Το πολιτιστικό επίπεδο διασφαλίζεται γιατί εμείς το οργανώνουμε, εμείς και το Λύκειο. Αν εμείς θέλουμε να το καταστρέψουμε ή να το αναδείξουμε, αφορά εμάς. Το τι θα πει κάποιος σε ένα λόμπυ ξενοδοχείου είναι δικό του θέμα. Αυτό έτσι κι αλλιώς γίνεται χρόνια στην Ξάνθη με οργανώσεις που αναφέρονται σε εθνικοπατριωτικά θέματα, από το ένα ως το άλλο άκρο. Δικαιολογημένες είναι οι ανησυχίες φορέων και ανθρώπων” προσθέτει ο Πασχάλης Ξανθόπουλος. “Το αντικείμενο θα είναι σαφώς πολιτιστικό και τόσο εμείς όσο και η ΦΕΞ θα περιοριστούμε σε αυτό. ” διευκρινίζει η Πέπη Στάντσιου

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr