Άμα Μπουνταλάδες – Κόντεψαν να πνιγούν ενώ μάθαιναν πως να ….επιτεθούν στην Ελλάδα

19 Φεβρουαρίου 201821:05

Σε απόλυτη καταστροφή κατέληξε Τουρκική άσκηση κατάληψης του Έβρου. Από κακό υπολογισμό Τούρκων αξιωματικών των τεθωρακισμένων ένα τουρκικό Leopard-1 «πνίγηκε» στη λάσπη. Ενώ, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση απεγκλωβισμού του προσωπικού.

Στην συνέχεια ρυμουλκήθηκε το άρμα που υπέστη σοβαρές βλάβες στο ηλεκτρικό του σύστημα, θέτοντας το εκτός λειτουργίας για μεγάλο διάστημα.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιστάσεις , οι «καμπάνες» έπεσαν «βροχή» στους υπευθύνους ,οι οποίοι δεν υπολόγισαν όπως έπρεπε το βάθος και τους κινδύνους που έκρυβε η λίμνη , ενώ η ξευτίλα από τις φωτογραφίες είναι τεραστίων διαστάσεων.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, η Toυρκία θα επιχειρήσει να δημιουργήσει προγεφύρωμα για να αποκτήσει τον έλεγχο του Εβρου και της Ροδόπης με γέφυρα μεταξύ της Ανατολικής Θράκης και της Βουλγαρικής περιοχής Kardjali όπου κυριαρχεί ο τουρκικός πληθυσμός.

Ταυτόχρονα, η 55η τουρκική διοίκηση Μηχανικού της ομώνυμης Ταξιαρχίας διεξάγει άσκηση προσομοίωσης διάβασης του ποταμού Έβρου, σε λίμνη στην περιοχή Σαράντα εκκλησιές, με την ευρεία συμμετοχή 197 Τούρκων στρατιωτικών και 61 στρατιωτικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων ΤΟΜΑ και αρμάτων μάχης.

(πηγή: paraskhnio.gr)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr