Οι αλμπίνοι της Αφρικής: Νέγροι με λευκό δέρμα και ξανθά μαλλιά -Η συγκλονιστική ιστορία της καλλονής Thando Hopa που έγινε μανεκέν [εικόνες]

3 Ιανουαρίου 201417:16

Με λευκό δέρμα, λευκά μαλλιά και κόκκινα μάτια, οι Αλμπίνοι ξεχωρίζουν έντονα ανάμεσα στον μαύρο πληθυσμό της Αφρικής. Στον δυτικό κόσμο θεωρούνται απλά διαφορετικοί. Στην Αφρική όμως θεωρούνται «καταραμένοι».

Παλαιότερα πίστευαν ότι ήταν φαντάσματα που κυκλοφορούσαν ανάμεσα στους θνητούς. Θεωρούνταν αθάνατοι, και οι οικογένειές τους, όταν πέθαιναν τους έθαβαν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι ώστε να μην δει κανείς τον νεκρό.

Στα χωριά, όταν μια οικογένεια αποκτούσε ένα παιδί Αλμπίνο, το έπνιγε αμέσως μετά τη γέννα. Με τα χρόνια όμως, οι Τανζανοί διαπίστωσαν ότι παρ’ όλες τις δολοφονίες των νεογέννητων, συχνά και το δεύτερο παιδί τους θα ήταν Αλμπίνο. Έτσι, πίστεψαν ότι ο Θεός τους καταράστηκε για την πράξη τους να δολοφονούν τα νεογέννητα, και γι’ αυτό οι δολοφονίες αυτούς του είδους έπαψαν. Οι γηραιότεροι Τανζανοί βέβαια, ακόμη πιστεύουν ότι οι Αλμπίνοι είναι κακός οιωνός…

Σκότωσε έναν αλμπίνο για να γίνεις πλούσιος

Ωστόσο μια νέα παραλλαγή της «παράδοσης» είναι αυτή που τείνει να απειλήσει ξανά την ύπαρξή τους. Όλα δείχνουν να ξεκίνησαν την άνοιξη του 2007 στη γη της Σουκούμα, στην περιοχή της λίμνης Βικτωρία. Εκεί μια ομάδα από τους 15.000 «μάγους-γιατρούς» που δραστηριοποιούνται στην περιοχή εφηύραν έναν δαιμόνιο τρόπο για να βγάλουν περισσότερα χρήματα: Διέδωσαν ότι τα μέλη του σώματος των Αλμπίνων φέρνουν καλή τύχη και πλούτο όταν χρησιμοποιούνται ως υλικό της μαύρης μαγείας.
Υπολογίζεται πως από το 2007, πάνω από 100 Αλμπίνοι έχουν σφαγιαστεί σαν ζώα μπροστά στα μάτια των συγγενών τους. Ενώ το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί. Πολλοί κάνουν λόγο για την πιθανότητα τα φονικά να είναι πολύ περισσότερα, αφού είναι πολλοί οι χωρικοί που δεν δηλώνουν τα περιστατικά.
Οι δολοφονίες έχουν απλωθεί από την περιοχή της Μουάνζα, τη Σινιάνγκα, τη Καγκέρα, ακόμη και στη πρωτεύουσα. Και από εκεί στο Κονγκό, στο Μπουρούντι, στη Ρουάντα, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στο Μαλάουι, τη Νότιο Αφρική.

Η καλονή Thando Hopa ελπίζει να τα αλλάξει όλα

Mια νεαρή γυναίκα 23 ετών αποφάσισε να τα αλλάξει όλα αυτά και να δώσει νέο πρόσωπο στους Αλμπίνους της μαύρης ηπείρου. Η Thando Hopa είναι πλέον το νέο πρόσωπο της μόδας. «Τώρα καταλαβαίνω ότι είμαι πλέον σε θέση να εμπνεύσω τους νότερους. Εγώ δεν είχα κανέναν για πρότυπο. Ελπίζω τώρα να μπορέσω να δείξω ότι ο αλμπινισμός μπορεί να είναι όμορφος» εξομολογήθηκε στο περιοδικό Grazia.

albinos1 albinos2 albinos5 albinos13 albinthandohopa

Πηγή:  iefimerida.gr 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr