Αλμυρή πίτα με κίτρινη κολοκύθα

19 Φεβρουαρίου 201416:00

Μία συνταγή απλή, γρήγορη, υγιεινή και πεντανόστιμη! Για αγόρια της παντρειάς και όχι μόνο!!!
Συστατικά

1 φύλλο σφολιάτας
1 κίτρινη κολοκύθα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 αβγό
300 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. γραβιέρα ή παρμεζάνα σε τετραγωνάκια
50 γρ. βούτυρο κερκύρας
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Tρόπος παρασκευής συνταγής
Κόβουμε και καθαρίζουμε την κολοκύθα (η ψίχα της κολοκύθας υπολογίστε πως πρέπει να είναι διπλάσια σε ποσότητα από τη φέτα που θα χρησιμοποιήσετε).
Την περνάμε στο μούλτι ώσπου να γίνει τρίμα (όχι πολτός).
Στην συνέχεια την ανακατεύουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό, την τριμένη φέτα και τη ρίγανη.
Χτυπάμε το αβγό με το αλάτι και το πιπέρι και το ρίχνουμε κι αυτό μέσα στο μπολ με όλα τα υλικά.
Αλείφετε με ελάχιστο λαδάκι το πυρεξάκι σας κι απλώνετε τη σφολιάτα στην επιφάνεια ώστε να καλύψει το σκεύος.
Προσθέτετε το μείγμα και περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο κερκύρας.
Πασπαλίζετε με τα κομματάκια του τυριού.
Ψήνετε για μία ώρα στους 170 βαθμούς.
Καλή σας όρεξη!

Πηγή : lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr