Αλλαγές στη μειονοτική εκπαίδευση αναγγέλει ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων. Συναντήσεις στη Θράκη με την εκπαιδευτική κοινότητα.

10 Νοεμβρίου 201412:30

Συνομιλίες με την εκπαιδευτική κοινότητα, όπου συζητήθηκαν οι αλλαγές που προγραμματίζονται στη μειονοτική εκπαίδευση, είχε στην Ξάνθη και την Κομοτηνή ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλατζής, τις προηγούμενες μέρες

melissopoulos kalatzisΑπό την Ξάνθη, στις δηλώσεις του έκανε λόγο για αναβάθμιση της μειονοτικής εκπαίδευσης και διατήρηση του χαρακτήρα της ως προς τη γλώσσα και τη θρησκεία, που επιτυγχάνεται μέσω της αναβάθμισης εκπαιδευτικών «με περισσότερα προσόντα ακαδημαϊκά και επιστημονικά καθώς και περισσότερες επαγγελματικές προοπτικές», όπως ανέφερε.

Εξομοίωση των αποφοίτων της ΕΠΑΘ

kalatzis gen grammateas xanthiΑυτό θα προκύψει και μέσα από τη διαδικασία εξομοίωσης των πτυχίων των αποφοίτων της ΕΠΑΘ, με διαδικασία αντίστοιχη αυτής που είχε ακολουθηθεί για την εξομοίωση των δασκάλων που προήλθαν από τις ακαδημίες διετούς εκπαίδευσης και θα γίνει μέσα από τις σχολές του ΔΠΘ, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι υπήρξαν προτάσεις από τους εκπαιδευτικούς στις συναντήσεις, οι οποίες στην περίπτωση που συμβαδίζουν με τη γενικότερη φιλοσοδία των αλλαγών, θα υιοθετηθούν.

Την προηγούμενη μέρα, ο Γενικός Γραμματέας συζήτησε τα θέματα με τους δύο συλλόγους αποφοίτων της ΕΠΑΘ.

Μελισσόπουλος: Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες και τροπολογία

melissopoulos nomarxiaΌπως σημείωσε ο Περιφερειακός Διεύθυντής Εκπαίδευσης, οι επαφές του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων έγιναν με όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες και με όλους τους φορείς που αφορούν στα θέματα των αρμοδιοτήτων του. Ο

ι αλλαγές της μειονοτικής εκπαίδευσης αφορούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και σύμφωνα με το Σάββατο Μελισσόπουλο θα καταλήξουν σε μια τροπολογία, η οποία θα αναβαθμίσει συνολικά τη μειονοτική εκπαίδευσης, διατηρώντας το χαρακτήρα της.

 Επιφυλάξεις από εκπαιδευτικούς

loukopoulou maria«Διαμαρτυρηθήκαμε γιατί δεν γνωρίζαμε την ατζέντα και δεν είχαμε χρόνο προετοιμασίας» είπε η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης Μαρία Λουκοπούλου, που χαρακτήρισε τις αλλαγές δραματικές – κυρίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση- και ανέφερε ότι αναμένουν από το Γενικό Γραμματέα Θρησκευματών ένα υπόμνημα για να συζητήσουν και να καταλήξουν σε κάποιες αποφάσεις και θέσεις .

«Μας δόθηκε η εντύπωση ότι πρόκειται για αλλαγές που αποφασίστηκαν στην Αθήνα και θα «φορεθούν» στη Θράκη» είπε η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης που διατήρησε τις επιφυλάξεις της.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr