Αλκοόλ “γιοκ” στην Τουρκία

26 Μαΐου 201315:00

Εγκρίθηκε από το τουρκικό Κοινοβούλιο ο νόμος που περιορίζει την πώληση, διαφήμιση και την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών στην Τουρκία.

Με το νέο νόμο απαγορεύεται στους ιδιοκτήτες μπακαλικων, μινι πάρκετ και περιπτέρων να πωλούν αλκοολούχα ποτά μετα τις 10 μ.μ. μέχρι τις 6 το πρωϊ. Οσοι τούρκοι επιθυμούν να πιουν έστω μια μπίρα το βράδυ θα πρέπει να την προμηθεύονται νωρίτερα.

Επίσης απαγορεύεται πώληση ποτών όπως και η λειτουργία εστιατορίων που πωλούν αλκοολούχα ποτά σε σημεία που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από σχολεία, φροντιστήρια, εστίες και χώρους λατρείας.

Στην Τουρκία υπάρχουν 81.000 τζαμιά και 68.000 σχολεία!
Δυσκολεύεται η εύρεση σημείων πώλησης ποτών καθώς ο νόμος απαγορεύει την πώληση και κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε αυτοκινητόδρομους, σε χώρους περίθαλψης, σε χώρους εκπαίδευσης, σε φοιτητικές εστίες, σε χώρους αθλητικών αγώνων, σε καφενεία, ζαχαροπλαστεία και βενζινάδικα

Επίσης οι τούρκικες σειρές από εδώ και πέρα δεν θα πρέπει να περιλαμβάνουν καμία σκηνή που με σκηνές με αλκοολούχα ποτά καθώς θεωρούνται πως προτρέπουν σε κατανάλωση αλκοόλ. Η ηδη υπάρχουσες σειρές αν θα επαναπροβληθούν θα πρέπει να λογοκριθούν οι σκηνές που δείχνουν τους ηθοποιούς να πίνουν ποτα!

Στο νέο νόμο έχει περιληφθεί και άρθρο που απαγοεύει και το κάπνισμα στους οδηγούς Ι.Χ. αυτοκινήτων!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ από το onalert.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr