Αλήθειες και ψέματα για τις ανεξάρτητες αρχές που μας «προστατεύουν» από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας!

14 Αυγούστου 201312:48

Ιδιαίτερα διδακτικές είναι οι έρευνες ανθρώπων που ασχολούνται με την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από τις κατοικημένες περιοχές. Σε μια μόνιμη κατάσταση παρανομίας από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και με διαρκή υπέρβαση ακόμη και των –υψηλών- ορίων εκπομπής, οι πολίτες φαίνεται ότι είναι απροστάτευτοι.

Με την έννοια αυτή  οι πολίτες, και της  Ξάνθης, πρέπει να γνωρίζουν  με ποιους έχουν να κάνουν καθώς  το XanthiPress.gr δημοσιεύει ρεπορτάζ από τα ΝΕΑ για την αλληλογραφία της Εθνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας με πολίτη που ζήτησε τη συνδρομή της για να μετρηθούν οι υπερβάσεις της ακτινοβολίας (όπως συμβαίνει παντού) σε κεραία που βρισκόταν στα Σεπόλια. Όμως, μάλλον αποδείχτηκε ότι κακώς εμπιστεύτηκε την εν λόγω ανεξάρτητη αρχή για να προστατευτεί.

Άλλα λέει υπηρεσιακά και άλλα δηλώνει στον πολίτη

Όπως αποδεικνύεται από δύο έγγραφα η Εθνική Επιτροπή μέτρησε και όντως διαπίστωσε ότι η εκπομπή ήταν πέραν των επιτρεπόμενων ορίων. Όμως ενώ διαβίβασε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, με έγγραφό της (φωτο), τα σωστά αποτελέσματα, στον πολίτη που είχε υποβάλλει το αίτημα, απαντά το ίδιο χρονικό διάστημα ότι η κεραία εκπέμπει εντός των φυσιολογικών ορίων ! (εδώ όλο το δημοσίευμα)

Δεν είναι η μόνη περίπτωση που δημιουργεί σοβαρές υποψίες για το ρόλο των ανεξάρτητων αρχών στην «ασυλία» που απολαμβάνουν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.  Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την ΕΕΤΤ για κεραία στο Βόλο, όπου οι κάτοικοι την κατηγορούν ότι μεροληπτεί συστηματικά υπέρ των εταιριών.

(Εδώ το ρεπορτάζ)

Αποδεικνύεται λοιπόν, από τα διάφορα περιστατικά, ότι οι πολίτες χρειάζονται τη συμπαράσταση των δημοτικών αρχών, όπως στην περίπτωση του Βόλου, για να αμυνθούν αποτελεσματικά έναντι της επέλασης των εταιριών κινητής τηλεφωνίας

eett

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr