Αλεξανδρούπολη: Χωρίς αποδείξεις δούλευαν 6 αλιευτικά σκάφη

8 Νοεμβρίου 201616:32

Κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποίησαν νέους ελέγχους, για τη διαπίστωση παραβάσεων της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν, κατά περίπτωση, σε επιχειρήσεις-καταστήματα, ιατρεία και σκάφη αλιείας στις παραπάνω περιοχές, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις ως εξής:

Στη Θεσσαλονίκη

  • Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διάθεσης τροφίμων, διαπιστώθηκε να απασχολούνται δύο  εργαζόμενοι οι οποίοι δε βρέθηκαν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
  • Σε ιατρείο, διαπιστώθηκε, μετά από ελεγκτικές επαληθεύσεις, ότι για το χρονικό διάστημα (4) μηνών, δεν εκδόθηκαν σε (39) περιπτώσεις παραστατικά για ιατρικές υπηρεσίες που παρείχε.

Στην Αλεξανδρούπολη

  • Σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διάθεσης τροφίμων διαπιστώθηκαν να απασχολούνται δύο (2) εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού, (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και η μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης.
  • Σε (6) αλιευτικά σκάφη που διέθεταν προς πώληση αλιεύματα, διαπιστώθηκαν να στερούνται φορολογικών μηχανισμών για την έκδοση αποδείξεων πώλησης και σε (2) από αυτά να απασχολούνται από ένας (1) εργαζόμενος χωρίς να είναι ασφαλισμένος.

Για τις ανωτέρω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Σ.Ε.Π.Ε.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων , καθώς και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης για τον έλεγχο των αδειών αλιείας και βεβαιώσεων πώλησης αλιευμάτων από σκάφος.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr