Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη άνδρας που ήθελε να ρίξει αυγά και μανταρίνια σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

27 Ιανουαρίου 201901:54

Στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος περίμενε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης την άφιξη των τριών βουλευτών Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τους αποδοκιμάσει, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο συλληφθείς ήταν εφοδιασμένος με αυγά και μανταρίνια, προκειμένου να τα ρίξει στους βουλευτές.

Ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις του αεροδρομίου αντιλήφθηκαν το τι επρόκειτο να γίνει, με αποτέλεσμα να συλλάβουν τον άνδρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συλληφθείς, ο οποίος είναι μέλος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Ν.Δ. καταδίκασαν το περιστατικό.

Η ανακοίνωση της Τ.Ο. Αλεξανδρούπολης της Ν.Δ.

«Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό με εμπλεκόμενο το μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Αλεξανδρούπολης Κοζάρη Νικόλαο δηλώνουμε ότι: Αυτές οι συμπεριφορές δεν εκφράζουν την οργάνωση μας. Είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Καταδικάζουμε με το πιο ξεκάθαρο τρόπο επιθέσεις και ύβρεις προς και από, οποιονδήποτε.

Χθες ήταν μια θλιβερή ημέρα για τη πατρίδα μας, για τη Μακεδονία και όλους τους Έλληνες. Η Κυβέρνηση με μία ευκαιριακή πλειοψηφία ψήφισε την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών. Επικράτησαν τα κομματικά παζάρια του εθνικού συμφέροντος. Οι πολίτες γνωρίζουν πλέον τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ και έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Οι Έλληνες πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να επιδείξουμε δημοκρατική ωριμότητα και σύνεση».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου

«Η Ελληνική βουλή μετά από ένα πενθήμερο γόνιμο και δημοκρατικό διάλογο, υπερψήφισε με ψήφους υπέρ 153 και 146 κατά και ένα παρών, την κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ της χώρας μας και της γείτονας χώρας Βόρειας Μακεδονίας.Η συμφωνία αυτή λύνει προβλήματα που δημιουργήθηκαν με ευθύνες άλλων κυβερνήσεων και όχι του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές έπραξαν το καθήκον τους, πάρα τις προσπάθειες τρομοκράτησης τους από Ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία με φασιστικές πρακτικές τις οποίες ανέχθηκαν και κόμματα της αντιπολίτευσης. Οι φασιστικού τύπου ενέργειες στοχοποίησης με ανώνυμες αφίσες, τρικάκια με κακόβουλες προτροπές μέσω των κοινωνικών δικτύων ακόμη και με απευθείας απειλές μέσω τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων, δεν τρόμαξαν ούτε και εμπόδισαν να στηρίξουν την πατριωτική και εθνικά ωφέλιμη συμφωνία των Πρεσπών.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια μέλους της Ν.Δ να προπιλακήσει τους βουλευτές Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ κατα την άφιξή τους στο Αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης την 25η /01/2019.

Πολύ αργά η ΝΔ στο Νομό καταδικάζει τις ενέργειες του στελέχους της,προσπαθώντας να αποσείσει την Ακροδεξιά της στροφή που καλιέργησε τέτοιες λογικές. Η Ν.Δ οφείλει να πει καθαρά στους πολίτες του αν θα διατηρήσει στις τάξεις της τέτοια άτομα και τέτοιες λογικές.

Ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή, οφείλουν να αντιληφθούν τις τεράστιες ευθύνες τους και να πάρουν αποστάσεις από αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές. Σε μια δημοκρατία η πολιτική διαφωνία είναι σεβαστή αλλά δεν μπορεί να είναι ανεκτή η φασιστική βία και τραμπουκισμοί κάθε είδους. Καλούμε επίσης και όλα του Κόμματα του Δημοκρατικού Τόξου να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και σε όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου και καλούμε όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες να απομονώσουν τέτοιου είδους ενέργειες. Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών επιθυμεί μια λύση που διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, απέναντι στους αλυτρωτισμούς και τους εθνικισμούς».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr