Αλεξανδρούπολη: Προφυλακιστέοι οι δύο ύποπτο για τζιχαντιστές. Ισχυρίζονται ότι είναι τουρίστες

3 Φεβρουαρίου 201604:00

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο ύποπτοι ως τζιχαντιστές που συνελήφθησαν την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στην Αλεξανδρούπολη, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο, καθώς στις αποσκευές τους βρέθηκαν δύο μαχαίρια, σύμφωνα με το thrakinea.gr

Η ανακριτική διαδικασία, διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν ότι ο 29χρονος και ο 20χρονος θα πρέπει να προφυλακιστούν.
Η αυτεπάγγελτα διορισθείσα δικηγόρος τους Μένια Πολυχρόνη, δήλωσε ότι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής όπλων και κατοχή από κοινού ειδών πολεμικού υλικού, με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης. Όπως είπαν οι ίδιοι, αποκηρύσσουν την τρομοκρατία και πιστεύουν στο ειρηνικό Ισλάμ. Παράλληλα, επέμειναν πως στην περιοχή μας έφτασαν ως τουρίστες. Όσο για τα μαχαίρια που βρέθηκαν στις αποσκευές τους υποστήριξαν πως τα προμηθεύτηκαν στην Αθήνα.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη τους μετέφερε στην αστυνομική διεύθυνση, όπου θα κρατούνται μέχρι να γίνει η μεταγωγή τους σε φυλακή.
Η υπόθεση, θα έχει μεγάλη συνέχεια, καθώς την παρακολουθούν στενά υπηρεσίες ασφαλείας αρκετών χωρών.

thrakinea.gr

tzixanthistes  2

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr