Αλέκος Κοντός για ΣΕΚΑΠ: Για το ίδιο θέμα αθωώθηκαν τα φυσικά πρόσωπα και τιμωρείται το νομικό

18 Δεκεμβρίου 201716:52

Να ανάρτηση του στο Facebook Ο πρώην υπουργός παίρνει θέση για την υπόθεση της ΣΕΚΑΠ αναφέροντας πως υπάρχει κίνδυνος για τις θέσεις 170 εργαζομένων, 

“Η πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής, που επικυρώνει το πρόστιμο των 38 εκατ. ευρώ στην ΣΕΚΑΠ για υποθέσεις που αφορούν στο παρελθόν και σίγουρα σε χρόνο πολύ πριν την αλλαγή ιδιοκτησίας της επιχείρησης, προκαλεί έκπληξη και μεγάλο προβληματισμό για το μέλλον.
Ιδιαίτερα στην Ξάνθη, όπου 170 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους βρίσκονται πλέον ξαφνικά αντιμέτωποι με εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις.
Προσωπικά, όλοι γνωρίζουν, ότι έδωσα αγώνα για να διασωθεί η χρεωκοπημένη ΣΕΚΑΠ και να μπει σε έναν δρόμο εξυγίανσης που θα διασφάλιζε την ομαλή λειτουργία της και, κυρίως, δουλειά και εισόδημα για πολλές οικογένειες συμπατριωτών μου.
Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, ωστόσο είναι επίσης ανάγκη η υπόθεση αυτή να εξεταστεί εκ νέου αντικειμενικά και νηφάλια.
Είναι παράλογο για το ίδιο θέμα να έχουν αθωωθεί στο παρελθόν όλα τα φυσικά πρόσωπα της τότε διοίκησης και σήμερα να τιμωρείται το νομικό πρόσωπο της επιχείρησης και μάλιστα με τρόπο που να μην της επιτρέπει να είναι βιώσιμη και ανταγωνιστική.
Θα πρέπει άμεσα να αναζητηθεί λύση και να ληφθούν όλες εκείνες οι αποφάσεις που θα αποτρέπουν τη δημιουργία νέων αδιέξοδων καταστάσεων για τη ΣΕΚΑΠ.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr