Ακόμη πέντε ταχύπλοα σκάφη, δωρεά της «Παπαστράτος», στη «μάχη» κατά λαθρεμπορίου

30 Μαρτίου 201910:10

Η τελετή παράδοσης πέντε ταχυπλόων σκαφών, αξίας 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων, δωρεά της «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ» (εταιρεία της Philip Morris International) πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας, παρουσία του γενικού γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη, του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργου Κασσάρα και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναυάρχου Σταμάτιου Ράπτη.

Η εν λόγω δωρεά πραγματοποιήθηκε, σε αναγνώριση των επιτυχιών που σημειώνει το Λιμενικό στη δίωξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, μετά τη συμμετοχή του μέσω της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου στο παγκόσμιο πρόγραμμα PMI IMPACT της Philip Morris International, που έχει σκοπό την υποστήριξη δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και συναφών εγκλημάτων.

Τα σκάφη κατασκευάστηκαν από την εταιρεία “NORSAFE”, ενώ οι τεχνικές προδιαγραφές τους τα καθιστούν από τα πλέον σύγχρονα.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ιδιαίτερα σημαντική προσφορά σας στο Λιμενικό Σώμα που όλα τα χρόνια, ανταποκρίνεται με επιτυχία στην αποστολή του αλλά τα στελέχη του ακούραστα, με αυταπάρνηση και με κίνδυνο τη ζωή τους έχουν σημαντικά αποτελέσματα τόσο σε υποθέσεις που αφορούν στον έλεγχο και στην πάταξη κάθε είδους παράνομων ενεργειών, ιδιαίτερα στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αλλά και στο προσφυγικό», δήλωσε στην ειδική εκδήλωση ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης στο χαιρετισμό του τόνισε ότι «η σημασία της συνεργασίας ανάμεσα στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων που προκύπτουν από παράνομες δραστηριότητες, όπως το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων στην Ελλάδα, αποδεικνύεται αποτελεσματική και ως εκ τούτου σημαντική». Πρόσθεσε ότι «η προσπάθεια του λιμενικού σώματος αναγνωρίστηκε έμπρακτα, απέδωσε καρπούς, και είχε ως αποτέλεσμα να ξεχωρίσει με τη δράση του, και να επιλεγεί εκ μέρους σας ως αποδέκτης της δωρεάς αυτής».

 

«Η εταιρική ευθύνη της Παπαστράτος επιβεβαιώνεται και σήμερα μέσα από μια δράση που φέρνει στο προσκήνιο την Ελλάδα, την κοινωνία και τους ανθρώπους της» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Παπαστράτος» Χρήστος Χαρπαντίδης προσθέτοντας ότι «το παράνομο εμπόριο τσιγάρων συνεχίζει να “ανθεί” στην Ελλάδα, όπου σύμφωνα με την τελευταία μελέτη της KPMG, τα χαμένα έσοδα για τα κρατικά ταμεία ξεπέρασαν τα 500 εκατ. ευρώ το 2017».

Ανέφερε ότι η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την καταπολέμηση κοινών προβλημάτων είναι ένας ιδιαίτερα γόνιμος δρόμος, που μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε κοινούς σκοπούς και να προσφέρουμε πολλαπλασιαστικά οφέλη, τόσο για την οικονομία όσο και για την κοινωνία συνολικά.

 
 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr