aimodotes xanthis agaph

Αιμοδοσίες στην Ορεινή Ξάνθη

9 Φεβρουαρίου 201112:00

aimodotes_xanthis_agaphΤο Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» ενημερώνει ότι για πρώτη φορά διοργανώθηκε χειμερινό τριήμερο συνεχόμενων αιμοδοτικών εξορμήσεων στην ορεινή Ξάνθη από τις 4 έως τις 6 Φεβρουαρίου 2011, το οποίο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

 Σε μια συνδιοργάνωση με τη νέα δημοτική αρχή του διευρυμένου πλέον Δήμου Μύκης και της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», όπου για μια ακόμη φορά καταδείχτηκε η αιμοδοτική φιλότιμη και ενσυνείδητη συμπεριφορά των μουσουλμάνων εθελοντών μας. Το έργο της «ΑΓΑΠΗΣ» αναδεικνύεται καθημερινά, κάθε στιγμή, σε κάθε γωνιά και σπιτικό του μικρού Νομού μας. Ενός Νομού μικρού σε έκταση με μεγάλα όμως αποθέματα ανθρωπιάς. Το αίμα είναι εθνικός πλούτος και είμαστε περήφανοι που με τη μικρή μας συνεισφορά μειώνουμε τις εισαγωγές αίματος από άλλα κράτη, με αμφιλεγόμενες μεθόδους συλλογής, προέλευσης και ασφάλειας, αλλά και εκροής χρημάτων εκτός χώρας. Τί πιο καλύτερο από αίμα ανθρώπων της υπαίθρου και της ελληνικής επαρχίας, αίμα ανθρώπων υγειών, ειλικρινών, ευγενών και καλοσυνάτων!

Οφείλουμε να αποδώσουμε και δημοσίως τις ευχαριστίες μας για την επιτυχή έκβαση όλων αυτών των χειμερινών εξορμήσεων στους κάτωθι :

-στο Δήμαρχο Μύκης και αιμοδότη κ. Μουσταφά Τσουκάλ για την έμπρακτη στήριξή του στην προσπάθειά μας

-στην αντιδήμαρχο και αιμοδότρια κ. Γκιούλ Μπεάζ Καραχασάν για τη στήριξη της αιμοδοσίας της Γλαύκης

-στον αντιδήμαρχο και αιμοδότη κ. Μουράτ Κιοσσέ για τη στήριξη της αιμοδοσίας των Θερμών

-στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και αιμοδότη κ. Ριτβάν Ντελή για τη στήριξη της αιμοδοσίας του Εχίνου

-στον περιφερειακό σύμβουλο και αιμοδότη υπεύθυνο για θέματα υγείας όλης της περιφέρειας κ. Ιρφάν Ουζούν για τη στήριξη της αιμοδοσίας του Κενταύρου

-στον κ. Σαλή Μπέλτσο ομαδάρχη των αιμοδοτών της Γλαύκης

-στον κ. Μεντίν Καραχότζα ομαδάρχη των αιμοδοτών του Εχίνου

-στην κ. Χιλμιέ Χούσκο ομαδάρχη των αιμοδοτριών του Κενταύρου.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις ευχές για παντοτινή υγεία στις εθελόντριες γυναίκες του Κενταύρου που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση αφού σε ολόκληρο το Δήμο Μύκης όλοι μιλούν για αυτές και για την προσφορά τους. Συγχαρητήρια στους άνδρες της Πάχνης που στηρίζουν για την ώρα την αιμοδοσία μόνοι τους ευελπιστώντας ότι θα ακολουθήσουν και οι γυναίκες τους την επόμενη φορά. Συγχαρητήρια στους αιμοδότες της Μύκης που επιτέλους φτιάξανε ένα πυρήνα ικανό στο μέλλον να φέρει αποτελέσματα αντάξια της δυναμικής του χωριού τους

Συνολικά προσέφεραν το αίμα τους 216 συμπολίτες μας, εξίσου και απόλυτα μοιρασμένοι 108 άνδρες και 108 γυναίκες! Οι 68 από αυτούς είναι κάτω των 30 ετών ενώ στο σύλλογο και την οικογένεια της «αγάπης» εισήλθαν 115 νέα μέλη.

Ευχαριστούμε την απερχόμενη δημοτική αρχή και τους συμβούλους του κ. Μουσταφά Αγγά που στήριξαν  και ξεκίνησαν αυτές τις προσπάθειες χρόνια πριν ευαισθητοποιώντας τους συνδημότες τους. Ευχαριστούμε τους προισταμένους μειονοτικής εκπαίδευσης κ. Γεώργιο Κουράκο και κ. Αναστάσιο Μάρκου που μας έδωσαν τη χρήση των αιθουσών των δημοτικών σχολείων της ευθύνης τους, προκειμένου να στεγαστούν τα συνεργεία της αιμοδοσίας. Ευχαριστούμε την οικογένεια και τις επιχειρήσεις του κ. Μπάμπη Χατζημεστή  που για μια ακόμη φορά διέθεσαν t-shirts σε όλους όσους αιμοδότησαν. Κάποιες επιχειρήσεις του Νομού μας στηρίζουν την εθελοντική αιμοδοσία και τις προσπάθειες της «αγάπης» και πρέπει να τις στηρίξουμε και εμείς με οποιονδήποτε τρόπο. Ευχαριστούμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τους Νομού μας που για μια ακόμη φορά αποτελούν τους βασικούς συμπαραστάτες και αρωγούς των προσπαθειών μας αφού με τη δική στους συνεισφορά γίνεται ευρέως γνωστό το έργο της «αγάπης»

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr