dentrofyteysi_2

Αρνείται ότι υπήρξε 5o έγγραφο ο Απ. Αγκόρτζας. Ρίχνει ευθύνες σε Στυλιανίδη-Μπένη

13 Ιουλίου 201105:54

<

dentrofyteysi_2Παρότι το XanthiPress.gr έκανε γνωστό ότι η δημοσιογραφική έρευνα ολοκληρώθηκε με τη δημοσίευση των επιστολών της ομογενειακής οργάνωσης – όπου προκύπτει ότι δεν  υπάρχουν οι απαιτήσεις που επικαλέστηκαν σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι- φαίνεται ότι η υπόθεση αποκτά συνέχεια.

Στροφή 180 μοιρών από Αγκόρτζα.

Με δήλωσή του στο Κανάλι 6 ο  Αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης, αρνείτα τώρα ότι υπήρξε ποτέ το περιβόητο έγγραφο  που αναφέρει απαιτήσεις των δωρητών (!) Μετά τη δημοσίευση των επιστολών της ομογενειακής οργάνωσης στο XanthiPress.gr και τη διαπίστωση ότι σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται η επίμαχη 5η επιστολή στην οποία απαραιθμούνταν μια σειρά από απαιτήσεις ερωτήθηκε για τη γνησιότητα του επίμαχου εγγράφου..

Παρότι αυτό το έγγραφο έχει επιδειχθεί και αναγνωστεί από τον ίδιο ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής και αρκετών δημοσιογράφων (οπως επίσης και οι δαπάνες που έγιναν από τον ανάδοχο σε εκπλήρωση αυτών των υποχρεώσεων, όπως βεβαίωσε ο ίδιος), στη νεότερη δήλωσή του ο Απόστολος Αγκόρτζας αρνείται ότι είχε στην κατοχή του το επίμαχο έγγραφο η ότι δεν το έχει δει. (Σε μια κίνηση που ενδεχομένως μπορεί να ερνημευτεί και ως πρώτη του διαφοροποίηση από τα λεγόμενα του αναδόχου, αναφέρει ότι δεν υπήρξε συμφωνία για παροχή σάντουιτς και χυμών στους συμμετέχοντες.)

Δήμαρχος εναντίον Αγκόρτζα  και Αγκόρτζας εναντίον Δημάρχου – Μπένη

Πέρα από το ζήτημα αυτό, και τη νέα  αλλαγή στάσης που παρατηρείται, φαίνεται ότι η υπόθεση έχει νέα τροπή καθώς προκαλείται εμφανές ρήγμα στο εσωτερικό της παράταξης της πλειοψηφίας στο Δήμο Ξάνθης. Παρότι ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης με τις πρόσφατες ενέργειές του κάλυψε πολιτικά τους χειρισμούς του Απ. Αγκόρτζα, ερωτηθείς το πρωί της Τρίτης να σχολιάσει όσα έχουν γίνει σαφή μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, άφησε σαφείς αιχμές εναντίον του ζητώντας «να μιλήσουν αυτοί που γνωρίζουν»¨

Από την πλευρά του ο Απόστολος Αγκόρτζας στη δήλωσή του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του και απέδωσε τις όποιες ευθύνες στο Δήμαρχο Ξάνθης, λέγοντας ότι εφόσον υπάρχει ανάθεση εργασιών αυτή θα μπορούσε να γίνει μόνο από αυτόν. Παράλληλα, σε σχέση με την κωλυσιεργεία των υπηρεσιών του Δήμου παρότι από τις 7 Φεβρουαρίου ήταν όλα γνωστά,  έκανε λόγο για ολιγωρία όλων πλην του ίδιου και φωτογραφίζει και τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπένη, που αντικαθιστούσε το Δήμαρχο το διάστημα που είχε ασθενήσει, για το γεγονός ότι το θέμα δεν εισήχθη στην Οικονομική Επιτροπή έγκαιρα.

Η –νέα- αλλαγή στάσης από τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου προξενεί εντύπωση για τον τρόπο που «αδειάζει» την παράταξη της δημοτικής αρχής και ερμηνεύεται και ως διαφοροποίηση από τη μέχρι σήμερα γραμμή που ακολούθησε και συνέπιπτε σε βασικά της σημεία με αυτή του αναδόχου.

Επιστολή Πασχαλίδη στο XanthiPress.gr Αρνηση αναδόχου να σχολιάσει.

Ο ιδιώτης που ανέλαβε το κόστος των επίμαχων δαπανών, κλήθηκε από το XanthiPress.gr να σχολιάσει τις εξελίξεις αλλά δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση, αποστέλλοντας σχετική επιστολή στη διεύθυνση της ηλεκτρονικής εφημερίδας. Μακροσκελή επιστολή έστειλε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Plant Your Roots in Greece, η οποία και θα δημοσιευτεί τις επόμενες ώρες από το XanthiPress.gr

Το απόσπασμα από το Δελτίο Ειδήσεων του Κ6

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr