Αγόρασε σε 3 χρόνια τη… μισή Ιο

1 Σεπτεμβρίου 201315:49

«Αν υπήρχε ένας τίτλος για να δώσουμε στον χρηματιστή Αγγελο Μιχαλόπουλο, θα ήταν… ο βασιλιάς της Ιου». Μ’ αυτή τη φράση κάτοικοι του νησιού που μίλησαν στο «Εθνος της Κυριακής» θέλουν να περιγράψουν τον επενδυτικό πυρετό που οδήγησε τον κ. Μιχαλόπουλο να αγοράζει τεράστιες εκτάσεις γης στην Ιο και μέσα σε λίγα χρόνια, να είναι ο απόλυτος άρχοντας του real estate.

Μετά την πορεία του στη Γουόλ Στριτ ο Αγγ. Μιχαλόπουλος επέστρεψε στην Ελλάδα και τώρα δηλώνει ζωγράφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει ήδη αποκτήσει πάνω από το 12% του νησιού. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν σήμερα ότι ο «Μίδας» του αμερικανικού χρηματιστηρίου έχει αποκτήσει εκτάσεις που αντιστοιχούν σχεδόν στο 30% της Ιου καθιστώντας τον ουσιαστικά «μεγαλοτσιφλικά».

Ο Αγγελος Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1962. Τα πρώτα 18 του χρόνια τα πέρασε στην Αθήνα και μόλις τελείωσε το λύκειο μετακόμισε στην Αμερική, όπου σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο του Κορνέλ. Οπως σημειώνει ο ίδιος στο βιογραφικό του, μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου εργάστηκε ως χρηματιστής και μάλιστα ασχολήθηκε με αγορές σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.

Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους της Κυριακής»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr