Αγωνιούν οι Ξανθιώτες επαγγελματίες για εργασιακά και πτωχευτικό νόμο μετά το lockdown

27 Μαΐου 202118:01

Συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις το τρέχον διάστημα και τις προοπτικές επιστροφής στην κανονικότητα πραγματοποίησε μέσω τηλεδιάσκεψης η διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας με την ΟΕΒΕ Ξάνθης.

Εκ μέρους της ΓΣΕΒΕΕ στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της κ. Γ. Καββαθάς, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Δ. Βαργιάμης, οι Νομικοί Σύμβουλοι κκ. Ν. Δήμας και Σ. Παπαμιχαήλ, η Υπεύθυνη Μητρώου κ. Στ. Τσιάμη και οι Επιστημονικοί Συνεργάτες του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ  Λ. Βατικιώτης  και  Α. Αγγελάκης.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, τα μέλη της ΟΕΒΕ Ξάνθης ενημερώθηκαν για τις πρωτοβουλίες και τις διεκδικήσεις της ΓΣΕΒΕΕ αναφορικά με την επίλυση προβλημάτων των μικρομεσαίων, το νέο πτωχευτικό νόμο που τίθεται τις επόμενες ημέρες σε ισχύ αλλά και για τις αλλαγές που εισάγει το εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. 

Ο κ. Καββαθάς και οι συνεργάτες τους επικεντρώθηκαν στην ανάγκη θεσμικών παρεμβάσεων οι οποίες θα επιτρέψουν τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται .

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΟΕΒΕ Ξάνθης αναφέρθηκαν σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μέλη της Ομοσπονδίας και έθεσαν ερωτήματα αναφορικά με τα ζητήματα των χρηματοδοτήσεων, του πτωχευτικού κώδικα,  κτλ.

Η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης, Τσιακίρογλου Μαίρη, εξέφρασε την ικανοποίησή της αναφορικά με την ανταπόκριση των Σωματείων-Μελών, καθώς κοινοποιήθηκαν οι προβληματισμοί και οι ενδοιασμοί των επαγγελματιών κάθε κλάδου τονίζοντας «από μέρους της ΟΕΒΕ Ξάνθης θα γίνουν συνεχείς προσπάθειες ώστε τα Σωματεία-μέλη μας, να λάβουν απαντήσεις σε οποιαδήποτε απορία και βέβαια να δοθούν προνόμια ανά κλάδο, που έχει πληγεί από την περίοδο του lockdown».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr