Αγωγός TAP: Στα 30 εκατ. ευρώ αυξάνονται τα αντισταθμιστικά

19 Νοεμβρίου 201510:36

Το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους αναμένεται ότι θα ξεκινήσει η κατασκευή του ελληνικού τμήματος του αζέρικου αγωγού φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline). Τις τελευταίες ημέρες, η κινητικότητα στο κυβερνητικό επιτελείο είναι έντονη προκειμένου να ξεπεραστούν τα τελευταία εμπόδια και να ξεκινήσουν, ίσως στις αρχές της ερχόμενης άνοιξης, τα έργα για τη διέλευση του αγωγού.

Μετά τη συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αντιπροσωπεία του TAP, ακολούθησε συνάντηση στο Μαξίμου του υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά με τον πρώην πρωθυπουργού της Αγγλίας κ. Τόνι Μπλερ (σήμερα σύμβουλο της BP ενός εκ των βασικών μετόχων του TAP). Το μεσημέρι της Τρίτης εκπρόσωποι της BP και της αζέρικης εταιρείας Socar θα συναντηθούν με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Μάρδα και στις 3 μ.μ. με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη.

Η αντιπροσωπεία των δύο εταιρειών έρχεται με «δώρα» για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς δεσμεύεται να διπλασιάσει το ποσό για έργα στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών από τις οποίες θα περάσει ο αγωγός: από περίπου 15 εκατ. ευρώ που είχε συμφωνηθεί σε περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε ότι θα αποζημιωθούν και οι δημόσιες εκτάσεις, οι οποίες βρίσκονται στη γραμμή χάραξης του TAP και όχι μόνο οι δασικές και οι αγροτικές όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί.

tovima.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr